I forbindelse med lederskifte i Trondheim Havn tilsettes Wollert Krohn Hansen inntil ny havnedirektør er på plass. Einar Hjorthol har sagt opp sin stilling og slutter ved utgangen av september. Arbeidet med å tilsette ny havnedirektør er i full gang, og denne løsningen vil gi styret tid til å gjennomføre en god rekrutteringsprosess.

Det var meldingen som styreleder Roar Arntzen sendte ut torsdag ettermiddag.

Markant

- Det er veldig hyggelig å bli bedt om å bidra. Dette er en bransje jeg kan mye om og som engasjerer meg. Det er selvfølgelig en midlertidig stilling. Jeg er tross alt 68 år, sa Krohn-Hansen i et intervju med Adresseavisen torsdag.

Krohn-Hansen ble ansatt som havnedirektør i 1998, sa opp i juni 2015 og sluttet i februar 2016. Krohn-Hansen var en meget markant havnedirektør. Havneselskapet har vært en viktig aktør i byutviklingen i Trondheim, men også sentral i forhold til planene om den videre utbyggingen av Orkanger havn.

Intern uro

Det har vært skrevet mye om den interne uroen i selskapet det siste året. Etter at Hjorthol sa opp jobben som direktør i mai i år, har det også vært skifte av styreleder. Otto Frøseth og det daværende styret ble kastet. Roar Arntzen ble valgt som ny styreleder, sammen med et nytt mannskap av styremedlemmer.

- Wollert Krohn-Hansen er ansatt som havnedirektør fra 1. oktober frem til en ny permanent havnedirektør er ansatt. Normalt vil dette ta noen måneder. Det er viktig for oss at vi i mellomtiden får en direktør med erfaring, kunnskap og som kjenner organisasjonen.

Det var styreleder Roar Arntzens kommentar til Adresseavisen over den noe overraskende ansettelsen.