- Dette er nok det største jeg har opplevd som hesteeier og amatørtrener.

Det sier John Einar Theodorsen fra Dorodalen i Orkdal. Søndag ettermiddag var han vitne til at hans stjerne, Valley Ivan, knuste konkurrentene i Per Ulvens æresløp over 3100 meter på Bjerke. Selv så han løpet på TV, da det var hans datter og «hjelpetrener», Silje D. Theodorsen, som reiste til Oslo med hesten.

- Jeg ropte og hoiet da jeg skjønte at det gikk mot seier. Dette er nok det aller beste løpet hesten har gått for meg. Helt utrolig, forteller Theodorsen.

Se suksessbrødrene i bilder

Eventyr

Valley Ivan er rett og slett et eventyr. John Einar Theodorsen kjøpte USA importen Valley Ivan for lusne 28 000 kroner i 2015. På det tidspunktet nærmest hoppet hesten rundt på tre bein, og det var nok ikke mange som da trodde hesten ville komme tilbake som en av landets aller beste varmblodshester.

- Jeg så hesten vinne Big Noons æresløp på Solvalla i 2012 som treåring, og allerede da hoppet hesten mer eller mindre rundt på tre bein. Hva Theodrosen har gjort for å få denne hesten så god, er knapt til å forstå, uttalte Valley Ivans seierskusk, Vidar Hop, etter søndagens løp på Bjerke.

Utklassing

Løpet gikk over 3100 meter med en førstepremie på hele 100 000 kroner. Valley Ivan startet fra 60 meter tillegg, og med flere av de beste «maratonløperne» i landet både 20 og 40 meter foran seg fra start, skulle man tro at oppgaven ville bli for stor selv for den lille krigeren fra Orkdal. Men Valley Ivan viste nok en gang fram sine kjempekrefter, og ut på oppløpet bare reiste orkdalingen fra de øvrige hestene til utklassingsseier.

Dette var årets åttende seier. Og med seierssjekken på 100 000 kroner, har hesten travet inn hele 530 000 kroner i år. Dermed har hesten allerede passert fjorårssesongen, som endte med 338 000 kroner på kontoen.