I lang tid har én adresse i Børsa vært en gjenganger når det er meldt om festbråk. Fellesnevneren er bilkjøring, høy musikk, tilsig av andre festlystne og generell støy på kveld- og nattestid, hovedsakelig i helgene.

– Vi har en jobb å gjøre her. Vi må få bukt med problemet, sier Thomas Staff ved Skaun lensmannskontor.

Han understreker at politiet har vært i kontakt med huseieren flere ganger, etter klager fra naboer på «alle kanter». Men ingenting ser ut til å hjelpe.

– I tillegg til mannen som bor der, må vi snakke med flere aktører. Men det er huseieren som er kilden; som setter seg i en slik situasjon at det altfor ofte blir bråk i det tettbygde boligområdet, sier Staff, som allerede har vært i kontakt med velforeningen på stedet omkring problemet.

Bråket kulminerte natt til 3. juledag. Deltakerne på privatfesten i boligen tok hevn etter at en nabo hadde varslet politiet om festbråk. Nyttårsraketter ble rettet mot varslerens bolig, og minst én av rakettene skal ha truffet husveggen.

Både voksne og flere barn var i boligen da fyrverkeriet haglet rundt dem.

Politiet mottok to meldinger om festbråk i boligområdet forut for episoden med fyrverkeriet, og rykket ut for å be om at støynivået måtte ned da andre melding kom i 3.30-tida

Da den tredje meldinga kom like etter klokka 05.00 på morgenen, returnerte politiet etter melding om at det ble avfyrt raketter mot huset til vedkommende som hadde klaget til politiet.

Patruljen tok etter den siste meldinga også beslag i musikkanlegget der privatfesten pågikk.

Arturas Pavlovas fortalte i en e-post til ST etter «angrepet» at det kom eksplosjoner i alle retninger. Familiefaren holdt vakt resten av natta i frykt for flere angrep. Dagen etter fant han et batteri med fyrverkeri som viste at rundt 100 raketter var blitt avfyrt.

– Beboerne i nabolaget er misfornøyde. Festbråket som har pågått over lang tid er et reelt problem for dem, sier Staff.

Politiet har opprettet sak. Og Staff poengterer at de må ha en oppfølging etter rakettoppskytinga.

Festdeltakerne er i alderen fra 20 og opp til nærmere 40 år.

Skaun lensmannskontor skal kontakte både huseieren og flere andre etter rakettangrep mot et hus natt til 3. juledag.