Lørdag 18. juni åpner nybanen. Da skal 60 lag boltre seg på det nye anlegget til U & IL Glimt i Råbygda i Orkdal kommune.

– Dette er et kjempeløft for idrettslaget, fastslår Christian Bonvik, nestleder i idrettslaget og medlem i utbyggingskomiteen for nye Glimt stadion.

Entreprenøren Orkla Maskin startet arbeidet i november i fjor. Den gamle grasbanen ble fjernet. Deretter var det tid for grunnarbeid, drenering og fundamentering til lysanlegg.

– Dette arbeidet pågikk fram til 15. januar. Da ble det opphold til 1. mai i år på grunn av vinteren. I det siste har vi lagt på et bærelag under banen og avrettet, forklarer Svein Møkkelgård, daglig leder i Orkla Maskin.

Bane- og lysanlegget er skissert til 7,5 millioner kroner, inkludert moms. Tar vi med kostnader til parkering, kloakk, grøntareal etc, blir totalsummen på åtte millioner kroner.

Idrettslaget får 2,5 millioner i spillemidler, de har fått én million fra kommunen samt at de hadde én million i egenkapital. I tillegg har Saniteten og Orkdalsbanken gått inn med gaver, som ifølge Bonvik er «verdt et betydelig beløp».

– Vi har også solgt andeler for 260 000 kroner. Dette salget vil fortsette ennå ei stund, sier han.

Selve kunstgrasbanen blir klar til klubbens tradisjonelle Glimt Cup. Det skjer 18. juni, med rekordpåmelding og hele 60 lag i alderen seks til ti år.

Når hele stadionområdet er oppshinet, vil du også finne skotthyllbaner, lekeplass mellom klubbhuset og kiosken, skaterampe og kanskje en skøytebane (islegge gammel grusbane).

Bonvik forteller at planen er å forskjønne hele området ved å bygge en del nye gjerder, beplante og bygge en jordvoll mot industri- og havneområdet.

– Flere av prosjektene er samarbeidsprosjekter med Råbygda velforening. Det vil bli behov for mange dugnadstimer fremover, så vi håper bygdas innbyggere stiller opp slik at stadion blir et flott samlingspunkt for hele bygda, sier han.

– Og hva blir navnet på det nye anlegget?

– Glimt stadion, sier Bonvik.

PS! U & IL Glimt er 120 i år. Det skal markeres etter sommeren.

Denne gjengen fra Nederland reiser verden rundt og legger kunstgrasdekke. Banen i Råbygda har en spilleflate på 100 X 64 meter.