Mens kjøpesentrene i Trondheim opplever stagnasjon og tilbakegang fortsetter kjøpesenteret på Bårdshaug veksten.

- Vi er svært godt fornøyd med utviklingen, sier senterleder Eva Johansen ved Amfi Orkanger, som kan skilte med en omsetningsvekst på 4,83 prosent første halvår 2017.

I Trondheim er situasjonen annerledes. Adresseavisen kunne i slutten av august opplyse om at bare City Syd og Sirkus Shopping kunne vise til økning i salget første halvår sammenlignet med tilsvarende periode i 2016. Men selv disse to aktørene har betydelig lavere vekst enn Amfi Orkanger.

Det var stor ståhei da Olav Thon var til stede da Amfi-sentret ble åpnet i mars 2015.

Nærmer seg

Både City Syd på Tiller og Sirkus Shopping hadde omsetningsøkning på om lag 1 prosent. De øvrige kjøpesentrene i Trondheim hadde en negativ omsetningsutvikling, hvor Byhaven sto for den største reduksjonen med 5,2 prosent. Det er også verdt å merke seg at Amfi Orkangers halvårsomsetning på 346 millioner begynner å nærme seg Sirkus Shopping og Solsiden, som hadde omsetning på henholdsvis 399 og 368 millioner ved utgangen av juni.

Les også: Coop har kjøpt denne eiendommen

Strategisk plassering

- Det som i tillegg er ekstra gledelig er at alle våre bransjer opplever positiv utvikling, sier senterleder Johansen, som begynte i jobben som senterleder i august 2010.

Siden da har senteret blitt utvidet i flere byggetrinn. Siste byggetrinn var ferdig våren 2015 og det var stor festivitas under åpningen av senteret som da hadde 55 butikker. Senteret ligger svært strategisk til ved E39, og det er liten tvil om at denne plasseringen genererer stor omsetning også fra gjennomfartstrafikken i helgene.

Kommer etter

Senterleder Roy Johansen ved Oti-Sentret gleder seg over utviklingen på Amfi Orkanger.

- Det viser bare at Orkdal befester sin posisjon som handelssenter, sier Johansen, som for eget senter kan vise til en liten nedgang på snaue 2 prosent første halvår, sammenlignet med første halvår 2016.

Ifølge Johansen jobbes det nå målbevisst med å styrke Oti-sentrets posisjon innenfor hus-hjem-fritid.

Nyåpninger

Oktober blir en begivenhetsrik måned for Oti-sentret, hvor senterlederen kan skilte med tre nyåpninger. To den 5. oktober og ytterligere en uka etter.

Først er det Europris og Vitus apotek som åpner dørene, og deretter er det klart for Pizzabakeren 10. oktober.

- Der er det ansatt ny daglig leder, Sissel Midtlyng, som kommer fra jobb som kokk hos Cafe Corner, røper senterlederen, som ser fram til nye å få nye leietakere på plass som kan bidra til kjærkommen aktivitetsøkning.

Les også:Åpner tre nye butikker i oktober