Orkla fjellsportsklubb har fått to meget gode nyheter i løpet av kort tid. Klubben søkte om 25 000 kroner i støtte til norgesmesterskapet. Både rådmannen og kulturutvalget ville avslå søknaden, men onsdag gikk formannskapet for å støtte arrangementet med 15 000 kroner.

5 mot 4 stemte

Torstein Larsen fra Pensjonistpartiet fremmet følgende forslag i formannskapet:

Formannskapet imøtekommer søknaden fra Orkla Fjellsportklubb om støtte til Norgesmesterskap i klatring. Summen settes til 15 000 kroner og beløpet dekkes av formannskapets reservekonto.

Larsens forslag ble vedtatt med 5 mot 4 stemmer. Småbylista (1) og Ap (3) stemte mot, mens Sp (1), Orl. (2), PP (1) og H (1) stemte for.

TV 2 kommer

Det er ikke den eneste gode nyheten fjellsportsklubben har fått denne uken. I helga ble det arrangert NM i buldring i Trondheim og i den forbindelse var TV 2 innom for å sende fra arrangementet på den ene sumokanalen sin. Interessen for mesterskapet var stort og hele 45 000 valgte å følge det på sumokanalen. Da bestemte kanalen seg for å ta turen til Orkanger også, for å sende fra klatre-NM der også.

- Det er jo veldig artig for oss. Jobben med å legge til rette for streamingen blir litt større enn ventet, nå som TV 2 er inne i bildet, men det skal nok gå bra. Vi må rydde litt mer plass til produskjonsteamet som kommer, sier Skuterud.

Arrangøren anslår at de har en publikumskapasitet på rundt 400 tilskuere under NM og håper at hallen fylles. Om det skulle komme flere enn det, så kan NM følges på storskjerm inne i Orklahallen.

Leder i Orkla fjellsportsklubb Lavrans Skuterud er meget fornøyd med de gode nyhetene. Foto: Arkiv