Rindal Sparebank fylte 140 år i 2013, og i forlengelsen av dette jubileet har styret og forstanderskapet i Rindal Sparebank prioritert å gi noen større gaver i 2014.

– Dette gjelder spesielt Rindalshallen og Kul-Tur-Sti prosjektet, som mottar gaver på henholdsvis 2,5 millioner kroner og 900 000 kroner. Sammen med øvrige gaver og lokale sponsoravtaler, bidrar Rindal Sparebank med cirka 3,8 millioner til lokalsamfunnet i 2014, sier banksjef Magne Bjørnstad i en pressemelding.

Markering torsdag

I anledning Sparebankforeningens 100-årsjubileum i 2014, er deler av årets gavetildeling for første gang koordinert. Aldri før har det blitt delt ut en større andel av sparebankene og sparebankstiftelsenes overskudd.

Rindal Sparebank har den årlige gavetildelingen i etterkant av årsmøte i februar, og de fleste gavemottakerne har allerede fått sine gaver. I alt 35 lag og organisasjoner fikk gaver fra Rindal Sparebank i 2014.

– Noen av disse var samlet til en liten markering i banken torsdag kveld, og i den forbindelse var det også en overraskelse til en av de frammøtte. Rindal Bedehus fikk overrakt en gave på kr 25 000 for å bygge om dagens toalett til et nytt handicap-toalett, skriver Bjørnstad.

Vil støtte opp

De siste ti årene har sparebankene og sparebankstiftelsene delt ut mer enn 6 milliarder kroner, i hovedsak til kultur, idrett og frivillighet.

I Rindal har blant andre turstigruppa mottatt betydelig midler fra Rindal Sparebank for tilrettelegging av turstier og gapahuker ulike plasser i bygda. Mange av bygdas velforeninger har også mottatt store bidrag til badeanlegg, lekeplasser og uteområder.

– Banken har som visjon er å være til for lokalsamfunnet, og ønsker derfor å støtte derfor opp om gode prosjekter som skaper aktivitet og ringvirkninger, og som gir grunnlag for å opprettholde frivillig arbeid og dugnadsinnsats også i framtiden.