Av og til dukker det opp en og annen kjendis i elva Orkla under laksesesongen. Men vi får sjelden høre om dette før de har dratt igjen – eller at de landet storlaksen og navnet deres havner på den offisielle laksebørsen til Orkla fellesforvaltning.

Finanskjendis Bjørn Rune Gjelsten og kona Solveig fisker i Orkla nesten hvert eneste år.

– Jeg har ikke hørt fra ham i år. Han bruker å ringe for å høre hvordan forholdene er før han kommer, fortalte Rune Krogdahl i fellesforvaltninga dagen etter laksestarten i forrige uke (1. juni).

I fjor dukket to tyske stjernehoppere opp hos Lars Metlid på Metli-valdet på Fannrem. Severin Freund og Richard Freitag var så lei av å terpe sittestilling på treningssamling i Granåsen i Trondheim, at orkdaling Roar Ljøkelsesøy fant på en avkoblingsaktivitet.

Ifølge grunneier Metlid fikk ingen av dem laks, men noen timer der tankene var vekk fra hopping.

To som imidlertid fikk laks i 2014 var prins Richard og sønnen prins Gustav (41) av Danmark. Richard er gift med prinsesse Benedikte av Danmark, som er søster til dronning Margrethe II. De fisket hos Vegard Heggem på Aunan i Rennebu.

Grunneiere som tar imot celebritetene holder alltid en lav profil. Det er «hysj-hysj», slik at de kanskje kommer tilbake ved en senere anledning.

Kanskje det har vært en og annen fotballproff oppe hos Heggem også, etter hans fortid i Liverpool og Premier League?

PS! ST vil gjerne ha tips eller bilder av kjente folk ved elvebredden.