Onsdag formiddag arbeides det for fullt med å tømme skipet, som gikk på grunn utenfor Hemnskjel natt til søndag. Lastebåten var lastet med 670 tonn flytende fiskeavfall, som nå pumpes over i to andre frakteskip. I mellomtida ligger to slepebåter klare ute i leia, for å starte arbeidet med å slepe båten av grunna så snart den er tømt.

Skader i skroget

– Det er fint vær i området, med nesten blikkstille sjø, og det ser ut som om arbeidet går veldig bra, melder STs reporter på stedet.

Han kan fortelle at båten har fått en del skader og bulker i sida, men uten at det er hull på skroget. Tømminga må skje raskt, fordi høyvannet blir lavere fra dag til dag. Først ved neste fullmåne, i påska, er høyvannet igjen på sitt maksimale.

– Det jeg har fått høre er at man skal prøve å trekke ut båten på floa onsdag ettermiddag. Dette er et arbeid som må gjøres med forsiktighet og nøye planlegging, sånn som båten ligger nå, mener vår reporter.

Etter planen skal man starte å dra båten av grunna i 15-tida.

Grunnstøtte søndag

72 meter lange «Scan Master» gikk på grunn og ble liggende i fjæresteinnene i Strømsneset på Hemnskjel i Snillfjord natt til søndag. Skipet var lastet med fiskeensilasje, og var på vei nordover da det grunnstøtte. Den har et mannskap på seks, men ingen ble skadet i grunnstøtinga. Det er heller ikke registrert lekkasjer fra skipet.

Mvh