Da er det få ting som passer bedre enn en rykende varm suppe en hustrig høstkveld.

Dagens suppeoppskrift passer like godt til hverdags som til helg. En smakfull kyllingsuppe med smaker fra Middelhavet. Jeg har valgt å bruke hel kylling som man selv parterer. Da får man brukt skroget til å koke kraft på, som gir en enda bedre suppe enn om man bruker buljong. Ikke er det komplisert heller, man må bare legg inn litt tid til kraftkoking.

Suppa kan enkelt varieres om man ønsker det, bruk litt andre krydder og grønnsaker om det er noe man ønsker.

1 hel kylling

1 gulrot til kraft, grovkuttet

1 boks hermetiske tomater til kraft

3 ss soya- eller rapsolje

3 cm fersk ingefær til kraft, delt i små skiver

Vann

Salt og pepper

Kraft

Start med å skjære av kyllinglårene. Disse skal du ikke bruke, mariner dem gjerne og bruk dem senere.

Skjær av filetene. Disse skal vi bruke i suppa senere.

Ha olje og kyllingskroget i en stor nok kjele. Stek på lav varme i 3–4 minutt, tilsett løk, gulrot, og hermetisk tomat. Hell over kaldt vann til det dekker skroget.

Gi et sakte oppkok og skum av. La dette trekke i 3–4 timer.

Sil krafta og smak til med salt og pepper.

Suppe

3 vårløk til suppefyll, finkuttet

1 fennikel til suppefyll, finkuttet

1 boks kokte linser til suppefyll

2 ss fersk basilikum, hakket

1 ss soya-/rapsolje

Ha oljen i en kjele og tilsett fennikel. La dette surre i 2–3 minutt.

Tilsett vårløk og linser. La dette surre i 1–2 minutt.

Hell over krafta og la dette koke opp. Smak til med salt og pepper.

Kyllingbryst

Kyllingbryst

2 hvitløkfedd

3 ss meierismør

Salt og pepper

Ha smøret i en panne og stek kyllingbrystene sammen med hvitløken på svak varme. 6–7 minutt på hver side til begge sidene er gylne.

La dette hvile før det skjæres opp og serveres sammen med suppa.