Nyfødte babyer på ei fødeavdeling i Nepal blir svøpt i lappetepper fra Rindal når de kommer til verden. Det er like kaldt inne på sykehuset som ute.

- Det er artig å se at vi kan bidra med noe som kommer til nytte. Vi fikk tilsendt et bilde av ett av våre tepper i bruk i Nepal. Da fikk hun tårer i øyene hun som hadde strikket det. Vi ser at vi gjør en forskjell, sier Anne Skjølsvold ved Rindal frivilligsentral.

Nyfødte får teppe

Det er Normisjon som driver Okhaldhunga sykehus i Nepal. Kristin og Erik Bøhler fra Bergen jobber der. De har knyttet til seg folk fra hele Norge som bidrar med lappetepper til sykehuset, og over hundre tepper er mottatt så langt.

- Det er et fattig land, og det er like kaldt inne på sykehuset som utenfor. Nå får alle som føder der et lappeteppe fra Norge. Vi i Rindal har bidratt i et par år, og har snart vår tredje sending klar, sier Skjølsvold.

Liker farger

Det er Rindal sanitetsforening som sponser portoen når sendinger med strikkede tepper, votter og luer går fra Rindal til sykehuset i Nepal.

- Det er mest pensjonister og damer tilknyttet frivilligsentralen som er med og strikker. Teppene går både til nyfødte og litt større unger som kommer inn på sykehuset, sier Skjølsvold, og legger til:

- Vi må bruke skikkelig garn slik at teppene blir stødige, ikke babyull. De liker farger i Nepal. Hvitt skal vi helst ikke bruke, for det er sorgens farge hos dem. De har ikke bleier, bare filler og forskjellig. Så det er godt at vi kan gi dem et skikkelig ullteppe.

Les mer om prosjektet her: Tepper til Nepal

Her er det samme teppet før det ble sendt fra Rindal.