- Det blir naturligvis en runde på dette som en følge av navneendringa, sier banksjefene Dag Olav Løset (Orkdal sparebank) og Odd Ivar Bjørnli (Meldal sparebank).

Styrene i de to lokalbankene besluttet onsdag 9. november å innlede samtaler med sikte på en sammenslåing av de to bankene. Den formelle prosessen startet i juni i år. Men dialogen mellom bankene startet på et enda tidligere tidspunkt.

Målet med en sammenslåing er enkelt forklart å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet, samt evne til å bidra til utviklingen av sine lokalsamfunn.

Fusjonen vil tidligst være i boks 1. juli neste år, men helt sikkert i løpet av 2017.

Navnet på den nye regionale lokalbanken er foreløpig ikke kjent.

- Det er satt ned et forhandlingsutvalg bestående av folk fra styret, administrasjonen og tillitsvalgte som blant annet skal vurdere nytt navn. Eksterne folk blir ikke involvert i dette. Det blir mer som en idédugnad internt, sier Løseth og Bjørnli.

Men: Helt sikkert er det at navneendringa får konsekvenser for navn på lokale idrettsanlegg og idrettsarrangement.

Orkdalsbanken stadion (Fannremsmoen) på Fannrem er velkjent. Det samme er den nye innendørshallen på Storås som har fått navnet Meldalsbanken arena. Mindre kjent er Orkdalsbanken indoor (fotball) i Børsa og det årlige friidrettsstevnet i Børsa som er døpt til Orkdalsbanken Lekene.

- Omprofileringa blir mye jobb. Dette er en jobb som må gjøres i samarbeid med sponsorobjektene, sier Løseth.

- Er det automatikk i at det nye banknavnet også blir navnet på anleggene og arrangementene?

- Vi må gå i dialog med dem som bærer navnene, men det er naturlig at de får et innsmett av merkevaren vår. Vi må imidlertid passe på slik at man unngår forvirring, for eksempel at vi ikke får to anlegg med samme navn, supplerer Bjørnli.

- Hvem tar kostnadene med navnebyttene som må skje rundt omkring i distriktet?

- Det er vi selv. Vi kan ikke overføre kostnadene til de som er mottaker av sponsorpengene, sier Bjørnli.

- Når blir det nye navnet på banken offentliggjort?

- Vi har ikke satt noen dato, men det jobbes løpende med dette, sier Løseth, og legger samtidig til at ST-leserne har kommet med mange gode forslag på lokalavisas nettside og facebook-side.

Den nye sammenslåtte banken vil få 64 ansatte. Ingen blir overflødig som en konsekvens av banksammenslåinga. Ingen lokale filialer skal legges ned i kjølvannet av fusjonen.

Dag Olav Løseth (t.v.) og Odd Ivar Bjørnli, banksjefer i henholdsvis Orkdal sparebank og Meldal sparebank.