Cirka 1000 kubikkmeter steinmasse raste ut fra ei fem-seks meter høy steinfylling mellom Størdalsbugen og Åremen i Agdenes natt til torsdag. Vegvesenet holder på med å rette ut fylkesveg 710, med å legge ei fylling over ei øy. Raset, som går over ei strekning på 25 meter, ble oppdaga da arbeidsfolket kom på jobb klokka 7.00. Akkurat når raset har gått, er det ingen som vet, men verken folk eller utstyr kom til skade.

– Hva er årsaken til raset?

– Vi er usikre på årsaken. Vi driver og undersøker det nå. Vi har geoteknikere på stedet. Det er noe som har skjedd i grunnen, men vi vet ikke årsaken ennå, sier byggeleder Olav Duesten i Statens vegvesen.

Han sier grunnundersøkelsene som ble gjort før anlegget ble satt i gang, ikke påviste kvikkleire i området, men terrenget er slik at det likevel kan finnes lommer av kvikkleire, og det blir sjekka ut.

Arbeidsstans

Vegarbeidet på stedet er stoppa, og det kan ikke gjøres noe før rasstedet er undersøkt, og årsaken er klarlagt.

– Arbeidet vil ikke bli tatt opp igjen før vi får klarsignal fra ekspertene, sier Duesten. Hvor lang tid det tar, vet han ikke torsdag ettermiddag.

Raset påvirker ikke den nåværende vegtraseen, som ligger like ved, og på fjell. Den er fullt farbar. Det har vært manuell dirigering på fv 710 torsdag, men det har ikke noe med raset å gjøre, men med anna vegarbeid, ifølge Duesten.