De kaller det Amerikansk aften og byr på musikk fra slutten av 60-tallet til slutten av 70-tallet. Fredag er det klart for Skaun småband på Snefugl gård, denne gangen forsterket med Anne Karin Støren fra Viggja Voices. Bandet har også fått med seg nye krefter i form av Erlend Kvarme og Jan Erik Lund.

Les også: Mektig og vakker åpning

Kun musikk fra før -78

I programomtalen heter det at «Skaun småband tar deg kort og godt tilbake til de gode gamle dager da musikk ble spilt av ekte mennesker med levd liv, høyt hårfeste og gjerne en liten sleng i buksa». Primus motor for bandet, Terje Skjetne ler når han blir spurt om dette også gjelder bandmedlemmene selv.

- Vi får jo høyere og høyere hårfeste etter hvert som tiden går, men kanskje ikke så mye sleng i buksa. Noen mener kanskje vi er litt utdatert, men musikken skal helst være litt gammel. Gjerne fra før 1978. Noen av oss prøver å tøye det litt, men det er jeg som har funnet på det her og jeg prøver å være litt streng, sier Skjetne.

Les også: Dristig, spennende og annerledes

For 40 pluss

- Hvorfor akkurat denne epoken?

- Fordi det var da vi hadde den tøffeste og mest ekte musikken. Fra 1978 begynte det å gå nedover, det er en teori jeg har. Ikke det at det er selvopplevd, jeg var bare tre år den gangen.

- Hvordan slår denne musikken an i dag? Hvem er publikum?

- Vi penser oss nok litt inn på dem som er 40 pluss. Dette er ikke festmusikk for ungdom i 18, 20-årsalderen, dette er musikk for dem som er interessert i musikk. Vi prøver å spille noe annet enn det de andre spiller.

Kun amerikansk

Blant bandene som Skaun småband har hentet musikk fra finner vi The Band, Little Feat, The Eagles, Janis Joplin, ZZ Top, The Allman Brothers Band og Lynyrd Skynyrd. Selv har Skjetne AC/DC høyt oppe på favorittlista, men publikum får ikke høre noe fra det bandet.

- De kommer ikke fra USA! Det er et krav. Men The Band og Allman Brothers er også høyt oppe på lista, og Little Feat. De er sterkt undervurdert og lite kjent.