Politikerne i forvaltningsutvalget i Orkdal avgjorde onsdag klagesaken til hesteeieren i Råbygda på ti sekunder.

– Det ble et enstemmig vedtak, i tråd med rådmannens innstilling, forteller utvalgsleder Rasmus Skålholt (Sp).

Bakgrunnen for saken er følgende: Kari Mørkved kjøpte sist sommer eiendommen i boligfeltet i Råbygda i Orkdal kommune for 1,2 millioner kroner. Heimdal eiendomsmegling annonserte med «sjarmerende, lite småbruk». Familien flyttet inn med tre hester. Dette reagerte umiddelbart naboer i boligfeltet på.

Klaget på vedtaket

Problemet er at reguleringsbestemmelsene for eiendommen ikke tillater å holde typiske gårdsdyr som ku, hest og gris. Eiendommen er regulert til kun boligformål.

Politikerne i hovedutvalg forvaltning var i Råbygda på befaring 16. januar i år. Samme dag vedtok de å si nei til hestehold på denne eiendommen. Hestene må bort i løpet av mai. Mørkved klaget på vedtaket.

Klagesaken ble behandlet av forvaltningsutvalget på onsdag denne uka. I forkant hadde rådmannen kommet med et forslag til vedtak: «Vedtaket om å si nei til hestehold i boligfeltet opprettholdes, da det ikke er framkommet nye momenter i saken».

– Ingen tok ordet

– Behandlinga av klagesaken tok ti sekunder. Ingen av politikerne tok ordet. Alle var enige om at vårt tidligere vedtak opprettholdes, sier Skålholt.

Vedtaket sier i korthet at hestene må vekk fra eiendommen innen midten av mai.

Nå videresendes saken til Fylkesmannen. Trolig kommer svaret derfra tilbake til Orkdal kommune og hesteeier Mørkved innen neste utvalgsmøte i midten av april.

Fylkesmannens konklusjon blir det endelige svaret i saken.