MDGs listetopp Johnny Elshaug tok sist mandag ut to barn fra skolen og ett fra barnehagen og flyttet midlertidig til Orkdal.

– Hele familien bor nå hos min mor på Orkanger. Jeg skulle nok ha greid å stå i stormen, men jeg tenker mest på resten av familien. Det er tøft for dem, sier Johnny Elshaug til ST.

Han bekrefter at de seriøst vurderer å flytte fra Snillfjord, der de har bodd i kun to måneder.

Kikket inn

– Hva har du opplevd?

– Jeg har mottatt to sjikanerende telefoner, og jeg har opplevd to tilfeller der to voksne personer har tatt oppstilling utenfor huset mitt og bare kikket inn. Det var de samme personene begge gangene, men jeg kjenner dem ikke siden jeg har bodd så kort tid i Snillfjord. De sto nok slik i over et minutt, sier Elshaug, som også sluttet å gå på butikken da det begynte å storme som verst.

Elshaug beklaget framgangsmåten til MDG i en paneldebatt på Krokstadøra for ei uke siden.

Også Livar Ramvik beklager nå i ettertid.

– Det var nok ikke den beste framgangsmåten, sier han.

– Hva har du opplevd av uønskede hendelser i ettertid?

– Jeg har fått fire ubehagelige telefoner, der den ene var veldig «kvass». Andre ting kan jeg ikke si jeg har opplevd, men jeg har bevisst holdt meg unna Facebook den siste tida.

– Hvordan opplever du det?

– Det er stressende og ubehagelig, sier Ramvik, og bekrefter også at måten bildene ble tatt på, er i tråd med det som Gjertrud Berg beskriver.

– Hvor mange eiendommer ble fotografert?

– Til sammen er det snakk om fem eiendommer.