- Driften på Diggeat må dessverre legges ned da det ikke har lyktes å oppnå tilstrekkelig omsetning i tide.

Det bekrefter senterleder Roy Johansen ved Oti-sentret mandag morgen.

Det var i slutten av november 2016 at Dyrseth etablerte take-away-konseptet med lunsj- og middagsretter i lokalene der Spiskammerset tidligere holdt til. Målgruppen for konseptet var blant annet industrimiljøet på Grønøra. Ved oppstarten var det fem ansatte som hadde sitt arbeidssted i bedriften. Etter knappe åtte måneders drift ser Stein Dyrseth seg nødt til å legge ned driften av matkonseptet på Oti-sentret.

Optimisme og kreativitet

«Det er herlig å åpne en ny plass. Det er jo det jeg liker; å skape noe nytt. Jeg er spent på hvordan det går framover, men jeg har veldig tro på dette. Beliggenheten er god, med parkering rett utenfor døra. Snart kommer Skeidar, og senteret er på tur opp.»

Slik uttalte matgründer Stein Dyrseth seg til avisa i forbindelse med åpningen på Oti-sentret i november. Diggeat var et resultat av Dyrseths kreativitet, ikke minst etter inntrykk han hadde tatt med seg fra andre steder i Europa.

Egenart

Konseptet var basert på at man plukket ut hva man ville ha, og deretter betalte man i kassen ut fra vekta på maten. Det skilte seg definitivt ut fra andre lokale matkonsept, og sannsynligvis var det ikke andre lignende måter å kjøpe mat på innenfor landets grenser.

Ansatte viktigst

- Som senterleder har jeg vært kjent med situasjonen en stund og har hatt en ryddig dialog med Stein Dyrseth underveis, sier Roy Johansen.

Johansens presiserer at fokuset nå er rettet mot de ansatte som blir berørt av dette og ønsker ikke å spekulere nærmere om årsaker til at situasjonen ble som den ble.

- Vi har allerede satt i gang en prosess vedrørende lokalene som nå blir ledige, og håper å finne en løsning på dette, sier Johansen.

Betaler for seg

Diggeat er registrert som eget aksjeselskap, og det er presisert at alle leverandører får oppgjør. Framtidige ordrer overtas av Kafe Kaos på Amfi-senteret, der Dyrseth i tillegg driver bakeriutsalget Glad i deig.

Diggeats siste åpningsdag på Oti-sentret er tirsdag 25. juli.

Det lyktes ikke å få kommentar fra Stein Dyrseth på mandag.