– Vi må begynne å se på å pensjonere oss. Vi har drevet i 23 år, så kanskje noen andre skal slippe til, noen som er yngre og mer kreative enn oss, sier Terje Kvernberg til ST. Han har sammen med kona Idun Kvernberg drevet Buvik Kafe & Selskapsmat siden 1992.

Nå er det lagt ut en annonse på Finn.no der firmaet vurderes solgt.

Foruten den velkjente og populære kafeen i Prix-bygget i Buvika, driver de restaurant Mando i Kiwi-bygget like ved, og de driver stort i catering.

Inspirerende

Kvernberg understreker at de fortsatt bare vurderer å selge, og at de ikke vil selge for enhver pris. Det er interessenter som har meldt seg, men hva som skjer, og hvor raskt en eventuell overdragelse kan skje, kan han ikke si nå.

Det er cirka 20 ansatte i Buvik Kafe og Selskapsmat AS, og de vil fortsette å jobbe i bedriften, forsikrer Kvernberg. De som skal ta over vil trenge mye arbeidskraft.

– Hvordan vil du oppsummere 23 år med Buvik Kafe?

– En må stå på litt for å få til god forretning. Det er «itjnå som kjæm tå sæ sjøl». Og det er veldig trivelig å drive her, sier Terje Kvernberg.

Hva han sjøl og kona skal gjøre framover er ikke bestemt. Men de eier flere bedrifter, blant anna Go2Arena, som driver med kiosksalg på Ullevål stadion og Lerkendal stadion. Kvernberg er også medeier i Bårdshaug vegkro, og sier han har lyst til å jobbe med litt andre ting. Sønnen Tron Inge Kvernberg, har fått seg en annen jobb, som salgskonsulent i Nortura fra 1. august, men vil fortsatt bidra på restaurant Mando.

Les mer i papiravisa og e-avisa onsdag

Tron Inge Kvernberg (t.v.) og Terje Kvernberg.