Sør-Trøndelags stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken, mener Mahmod-saken er med og bekrefter at det ikke er trygt å returnere asylsøkere til landet.

- Denne saken viser med all tydelighet at det ikke er trygt å sende mennesker til Afghanistan. Det er flere rapporter som slår fast at Afghanistan er et utrygt land å bli sendt tilbake til, sier Haltbrekken.

UDI: - En tragisk enkelthendelse

Fikk ikke flertall

Sammen med MDG og Rødt fremmet SV i høst et forslag om umiddelbar stopp i returer av afghanere med midlertidig opphold i Norge. I påvente av behandlingen av forslaget fremmet de også et hasteforslag om å stanse utsendinger inntil forslaget ble behandlet. Det fikk de ikke flertall for. I stedet fikk Arbeiderpartiet flertall for sitt forslag om å vurdere asylsøkere fra unge afghanere på nytt.

Les også: Tar til motmæle mot nettrollene

Medmenneskelige hensyn

Haltbrekken sier det er dypt tragisk det som skjedde da Hosseini mistet livet.

- Det viser dessverre at stortingsflertallet nå må manne seg opp og ta medmenneskelige hensyn i disse sakene, og sette det først når de får denne saken til behandling, sier Haltbrekken.

Han forventer at det opprinnelige forslaget fra SV, MDG og Rødt om stans i returer av afghanere kommer til behandling i Stortinget 18. januar.

Les saken: Mahmod (26) fra Orkdal drept av Taliban