– Vi utsetter anleggsstart til 2012. Vi er nok nødt til det. Byråkratene er ikke snille med oss, sier lederen i Orkla motorklubb, Arve Svorkås, til ST.

Opprinnelig var motorsenteret tenkt satt opp med anleggsstart i 2011 på handlingsplanen idrett, friluftsliv og fysisk aktivitet i Skaun. Men fordi Orkla motorklubb ikke har sendt noen søknad om spillemidler, er prosjektet flytta til 2012 i handlingsplanen, som skal behandles i HOKU 16. november.

Som ST har skrevet tidligere prøver Orkla motorklubb å få Skaun motorsenter til å bli et interkommunalt anlegg. De jobber med å få med flere kommuner, men har ikke lyktes godt nok så langt. Det er en av grunnene til at de ikke har sendt inn noen søknad om spillemidler.

Orkla motorklubb hadde også håpa å få med seg flere større sponsorer.

– Men alle vet hvordan det ble med økonomien til bedriftene. Det fører med seg trøbbel for oss også, sier Svorkås. Han sier alle venter for å se hvordan det går med økonomien, og de er avhengige av sponsorer for å realisere prosjektet.

– Er du lei deg for at dere ikke kommer i gang neste år?

– Ikke for min egen del, men jeg er lei meg for utøverne våre, at de ikke skal ha noe tilbud, rett og slett, sier Svorkås. Sjøl kjører han og familien til både Krokstadøra, Hemne og Oppdal for at ungene skal få trene. Mellom 5 og 10 mil hver veg. Men det er det ikke så mange som har anledning til.

– Dere har ikke gitt opp?

– Nei, det har vi ikke gjort. Jeg har hatt lyst noen ganger, men vi har ganske bra rekruttering. Mange har gått til Krokstadøra på grunn av at Orkdal motorklubb ikke har noe tilbud. De venter på at vi skal få anlegget i Skaun. Det er synd, men jeg skjønner at de gjør det, sier Svorkås.

Marte Mona