Arbeiderpartiet har hatt mindre enn 30 prosents oppslutning på flere meningsmålinger den siste tiden. Jorodd Asphjell skulle gjerne sett bedre tall.

- Det går bra i Norge i dag, men vi vil øke skattene til de som har mest fra før og det gjør at vi må kommunisere enda bedre hva vi ønsker å bruke pengene til, sier stortingsrepresentant Jorodd Asphjell (Ap), som imidlertid sier det ikke er aktuelt å endre valgkampstrategi.

- For oss er det viktigste å satse på et anstendig arbeidsliv, bedre helsetilbud, flere ansatte i eldreomsorgen og gode skoler for barn og unge.

- Det er i kommunene at barnehager, skoler og eldreomsorgen drives. Det er her vi må sette inn innsatsen, sier Asphjell, som kritiserer Høyre og Frp regjeringen for økt byråkrati i direktorater og departementer i Oslo.

Jonas duger

Han innrømmer at de siste målingene ikke har vært lystig lesing, og håper på hyggeligere tall i ukene som kommer.

- Ved tidligere valg har vi også snudd dårlige målinger til seier, sier han.

Asphjell viser til at statsministerkandidat Jonas Gahr Støre har gjort det godt i TV-sendte debatter, og at han definitivt er den rette kandidaten til å bli landets neste statsminister.

- Jonas er dyktig og motivert for jobben, sier Asphjell, som har hatt stortingsplass siden 2005, og dermed på vei til å få sin fjerde periode som folkevalgt.

Fleksible

Han har fortsatt godt håp om at det vil bli et regjeringsskifte i september, og at partiet har et pragmatisk forhold til hvem som eventuelt havner i regjeringssamarbeid.

- Det finnes flere samarbeidskonstellasjoner på lokalplanet i Norge som fungerer godt, men den mest sannsynlige konstellasjonen vil være Ap, Sp og SV, sier Asphjell.

Human og rettferdig

Han tror ikke at innvandringsspørsmålet vil være avgjørende ved årets stortingsvalg.

- Vi har, og har hatt, en streng innvandringspolitikk i Norge, uavhengig av regjering. For Arbeiderpartiet er det i tillegg viktig å ha en rettferdig og human politikk på området. Det er forholdsvis stor enighet om dette spørsmålet på tvers av partigruppene, framholder Asphjell, som vil være sterkt engasjert i valgkampen i hjemfylket fram mot valgdagen 11. september.