Hydros aluminiumsverk på Sunndalsøra har valgt HMS-tjenesten AS på Orkanger som langsiktig samarbeidspartner, i sterk konkurranse med lokale og nasjonale leverandører.

- Dette betyr svært mye for oss, sier daglig leder Elisabeth Lund, som mener deres lange erfaring med smelteverk og annen tungindustri var det som til slutt ble tungen på vektskåla når industrigiganten skulle velge sin samarbeidspartner.

Etablerer seg på Sunndalsøra

Avtalen med Hydro Aluminium Sunndal innebærer at HMS-tjenesten etablerer avdelingskontor på smelteverket. Kontoret med daglig tilstedeværelse av yrkeshygieniker, lege, sykepleier og fysioterapeut vil betjene Hydro og andre viktige kunder i regionen.

- Dagens erfarne ansatte innen bedriftshelsetjenesten ved Hydro vil utgjøre en viktig del av arbeidsstokken i HMS-tjenesten. I tillegg til den faste bemanningen på fire personer vil personell fra hovedkontoret på Orkanger betjene kunder med utgangspunkt i avdelingskontoret, sier Lund som forteller at selskapet i første omgang vil vokse fra dagens 9 ansatte til 14.

Møre som satsingsområde

- Etableringen av avdelingskontoret på Sunndalsøra passer veldig godt inn i vår strategi om å vokse på Møre, uttaler styreleder i HMS-tjenesten AS, Erik Dragset.

- Coop Orkla Møre er en av våre aller største kunder, og med lokal tilstedeværelse på Sunndalsøra vil vi kunne yte enda bedre tjenester og service til alle kunder i regionen, fortsetter styrelederen, som på sikt tror at avdelingskontoret på Sunndalsøra vil vokse og bli like stort som hovedkontoret på Orkanger.

Avtalen mellom Hydro Aluminium Sunndal og HMS-tjenesten trer i kraft 7. august i år, og fra samme dato skal de ansatte ved aluminiumsverket motta kompetente bedriftshelsetjenester fra et fullt operativt avdelingskontor.

Styrker kompetansen

- Vi gleder oss stort til å komme i gang med samarbeidet med Hydro og de 900 ansatte på verket, sier Lund, som legger til at dette er den største avtale de har inngått noensinne.

Hun tror deres lange erfaring med lokale smelteverk og skiftgående prosessindustri, samt at de har ansatte med bred yrkeshygienisk -og arbeidsmedisinsk kompetanse var avgjørende for at vi ble valgt som samarbeidspartner av Hydro.

God referanse

Lund forteller at det var en svært omfattende prosess som førte fram til at de ble valgt. Det startet med innbydelse til konkurranse i november som ga grunnlag for en utsilingsprosess. Videre var de invitert på to besøk hos bedriften og utarbeidet et omfattende tilbudsdokument.

- Under siste besøket hadde vi med oss en uttalelse fra administrerende direktør ved Washington Mills, Ole Johan Svorkdal. Han kjenner oss god som leverandør gjennom en årrekke, sier Lund, som tror denne uttalelsen var svært viktig.

Elisabeth Lund mener at ekspansjonen vil komme alle deres eksisterende kunder til gode.

- Nye og krevende kunder, flere ansatte med ny kompetanse og kontorer på flere steder øker vår samlede kompetanse, kapasitet og erfaring, forklarer hun, og tror samtidig at etableringen av avdelingskontoret vil tiltrekke seg flere nye bedrifter som ønsker seg en god bedriftshelsetjeneste på Møre.

Godt arbeidsmiljø i sentrum

HMS-tjenesten AS ble etablert i 1995 og er en godkjent bedriftshelsetjeneste. Det var flere kommuner, Orkdal sykehus og private virksomheter som sto bak etableringen, og selskapet er den dag i dag eid av sine kunder.

Selskapet har ikke erverv som formål, noe som betyr at inntjening og lønnsomhet ikke er de viktigste motivene for virksomheten.

- Vi har ingen aksjonærer som skal ha utbytte, og er ikke med på prisjaget i bransjen, framholder Lund, og poengterer at selskapet er mest opptatt av godt arbeidsmiljø og å forebygge sykdom, skader og ulykker.

Ambisjoner

Det er ingen tvil om at denne prestisjefylte kontrakten betyr mye for bedriften som holder til i lokaler på Statens hus på Orkanger.

- Den gir oss selvtillit og er en bekreftelse på at vår kunnskap, kompetanse og erfaring blir lagt merke til, sier Lund.

Hun presiserer at storkontrakten på ingen måte skal gå ut over eksisterende kundemasse.

- Tvert imot vil dette gjøre oss bedre i stand til å gi et kvalitetsmessig enda bedre tilbud, sier hun, og forteller at nå er ambisjonen å kapre Salmar på Frøya som deres neste kunde.

Foto: privat