I juni ble det funnet en gullklump på 19,56 gram, noe som var norgesrekord fram til sist søndag. Da vasket Marius Frang fram en klump på 34,9 gram fra elva Gisna. Nå tror ordfører Ola Øie på økt oppmerksomhet og interesse for fjellbygda.

- Letingen har foregått over flere år, og mange har deltatt på gullgravercamp. Om de har funnet noe tidligere vet jeg ikke. Gullgraverne er ganske hemmelighetsfulle av seg til vanlig, sier ordfører i Rennebu, Ola Øie.

Hemmelighetsfulle har de imidlertid ikke vært, Arne Sevaldsen og Marius Frang, som har gjort rekordfunnene i sommer. Riksdekkende media har vært på besøk ved campen deres, og da NRKs Sommertog var på Berkåk var gullfeberen et av temaene.

Kommunalt engasjement?

Ordføreren har ikke selv prøvd seg på letingen, som han for øvrig beskriver som en flott utendørsaktivitet og et mulig nytt reiselivsprosjekt for kommunen.

- Hvis det begynner å skrante litt i lommeboka kan det jo hende at jeg prøver selv, sier ordføreren, som hittil kun har prøvd fiskestanga i elva som renner gjennom den idylliske Gisnadalen.

- Kan det bli aktuelt at kommunen setter i gang egne leteprosjekt for å spe på en slunken kommunekasse?

- Foreløpig er ikke det noe tema, men ideen er ikke så dum, ler Øie, som lover å nevne saken for rådmann og økonomisjef.

Gullfeber

Han utelukker ikke at eventyrlystne cowboyer fra hele landet etter hvert vil ankomme Berkåk med tog, og at grunneierne langs elva vil oppleve rene Klondyke-stemningen framover.

- Folk er hjertelig velkommen til oss, både for å finne gull og å oppleve den flotte naturen vi kan by på, sier ordfører Øie, som har merket seg at funnene er gjort i Rennebu og ikke i nabokommunen Oppdal, hvor også Gisna renner.

Frang og Sevaldsen har for øvrig holdt på i Gisnaelva i tre år, og til vanlig er de rundt 10–12 gullgravere i elva samtidig. Verdien på det siste funnet er anslått å ha en salgsverdi på rundt 10 000 kroner, men fordi den er i såkalt nuggetform kan den ha en mye større verdi, opplyste gullfinneren til NRK.