Tiltaltes forsvarer er John Christian Elden (t.h.). Aktor er Per Morten Schjetne.

Ankesaken mot Hege Opøiens samboer startet mandag 25. februar i Frostating lagmannsrett. På spørsmål om 42-åringen erkjenner straffskyld for forsettlig drap, svarte han følgende: – Nei!

Angående grovt skadeverk, svarte han: – Nei!

Under rettssakens første dag skal blant annet juryen settes sammen. I tillegg holder aktor Per Morten Schjetne sitt innledningsforedrag.

Deretter skal sakkyndig Ivar Skjåk Nordrum (professor, patolog og overlege ved St. Olavs hospital) legge fram sin rapport basert på en undersøkelse av tiltalte.

De første av totalt 18 vitner skal i vitneboksen først tirsdag 26. februar. Vitneførselen pågår etter planen fram til torsdag denne uka.

I Frostating lagmannsrett oppnevnes det en jury, som er en gruppe av lekmenn (ikke-jurister). Lagretten som den kalles, og som består av ti personer, skal kun ta stilling til skyldspørsmålet; det vil si å svare ja eller nei på spørsmålet om tiltalte gjorde det han er anklaget for.

En eventuell straffeutmåling er det jurister som tar seg av.

Her er bakgrunnen for rettssaken: Tidlig på morgenen den 23. juni i fjor begynte det å brenne i en bolig på Orkanger. Syv personer befant seg i huset da brannen startet.

I den ene delen var Hege Opøien (46), hennes samboer (42) og deres to barn. I den andre delen av boligen var Opøiens datter, hennes samboer og deres barn.

Alle bortsett fra Opøien kom seg ut, hun ble funnet omkommet i boligen. Samme dag ble Opøiens samboer fengslet og siktet for å ha drept henne, for så å ha tent på boligen.

Den tiltalte, som er tiltalt for forsettlig drap og grovt skadeverk, har hele tiden holdt fast på at han ikke drepte Opøien eller tente på huset.

Tiltalte ble i Sør-Trøndelag tingrett 13. desember i fjor dømt til 16 års fengsel. I tillegg ble han dømt til å betale 200 000 kroner til hvert av Opøiens tre barn i oppreisningserstatning.