- Vi er en vekstkommune, og da er vi avhengige av foreldrenes bidrag, sier skolefaglig rådgiver i Skaun kommune, Hege Røttereng.

Førstkommende mandag inviterer hun og rektorene ved samtlige skoler i Skaun til storforeldremøte i Skaunhallen.

- Vi inviterer alle foresatte foreldre for skolene i Skaun, og alle frivillige lag og foreninger som har befatning med barn og unge, sier Røttereng.

Arrangementet er et samarbeid med MOT-stiftelsen, som jobber for å styrke ungdoms bevissthet og mot i forhold til rusmidler, og som foredragsholder har Røttereng sikret seg Stein Bratseth. Bratseth har 35 års fartstid fra politiet hvor han de siste 23 år hadde hovedfokus på forebygging rettet mot barn og ungdom.

Les også: Privat fest i samfunnshuset stoppet av politiet

Presenterer verktøy

I 2015 ble Bratseth hedret som en norsk hverdagshelt gjennom programmet «Norske helter».

- Bratseth vil lede møtet, og han vil presentere en del verktøy som man kan beynnte seg av for å styrke barn og ungdom i dette arbeidet, sier Røttereng.

Med invitasjon sendt ut til alle foreldre til skolebarn i kommunen, regner hun med å se rundt 500 mennesker i Skaunhallen mandag kveld.

- Vi har store forpliktelser som skole og kommune i å ivareta at alle skal ha et strygt og godt oppvekstmiljø. Vi har flere undersøkelser som setter søkelys på problemstillinger hos ungdom, og vi ser i møter med ungdommer at vi har unge som strever. Samtidig gjør vi dette også for å møte den veksten kommunen er utsatt for, sier Røttereng.

Les også: Skaun ungdomsskole melder om flere unge som snakker om selvmordstanker.

Lokalsamfunn i endring

- Er dette problemstillinger som henger sammen med at tidligere små lokalsamfunn, som Buvika, nå i stadig større grad er befolket av familier uten tilknytning til kommunen?

- Vi har ikke kartlagt noe som peker på at det ser slik, men vi må være oppmerksom på det. Buvika er et lokalsamfunn som har endret seg voldsomt. Da trenger vi å ta initiativ, å sørge for møteplasser der man kan diskutere hva slags lokalsamfunn man kan bygge. Jeg tror dette møtet vil kunne gi oss en felles referansebakgrunn i forhold til utfordringene, sier Røttereng.

- Hvilke foreldre er det som bør komme på dette møtet?

- Vi tenker at alle er svært viktige medspillere i utviklingen av lokalsamfunnet, derfor oppfordrer vi sterkt til at alle skal komme. Vi tror dette vil være et lærerikt påfyll til å være en bidragsyter til et tryggere og varmere lokalsamfunn, sier Røttereng.

Inviterer til storforeldremøte: F.v: Astrid Eggen, Sol Øiaas, Drude Tøndel, Arild Opland, Erlend Moen. Rune Heen i front Foto: Privat