Rundt 20 elevbedrifter på 9. trinn var representert på messa, og de unge gründerne hadde satset på et mangfoldig spekter av næringer. Her var alt fra hundepasserbedrift, sykkelverksted og produksjon av dataspill til cupcakes-bakeri og håndballskole.

Medspiller

Sparebank1 SMN har valgt å jobbe aktivt inn mot både ungdomsskoler og videregående skoler som rådgiver i etableringen av elevbedrifter. Blant annet har banken deltatt i undervisningen av 9. klassingene ved Skaun ungdomsskole.

– Det er et spennende område å jobbe med, og vi har et godt samarbeid med skolen, forteller Rune Heen fra SMN.

Til hjelp i undervisninga har banken benyttet Ungt Entreprenørskaps opplegg «Økonomi og karrierevalg».

Premier

20 ulike elevbedrifter presenterte seg altså på messa, der en jury skulle vurdere bedriftene, og belønne beste presentasjon, beste idé, beste produkt/tjeneste, beste slagord og beste logo med en pengesjekk. Juryen besto av to representanter fra SMN, én representant fra Ung Entreprenørskap og én fra Trondheim Næringsforening.

– Et stor mangfold av bedrifter ble presentert, og noen av disse kunne sikkert blitt videreutviklet til videre drift i det «virkelige livet», sier Heen, som mener banken tar et viktig samfunnsansvar ved å samarbeide med skolene, og å overføre kunnskap til både lærere og elever.