De fikk oppdraget med å spille instrumenter, synge, spille teater og være trollete på kveldstid, søsknene Ylva Kristin (12), Gard (9), og Bendik Yrjar (8) med etternavn Teigseth-Grødal

Søskenflokken, som har slekt i Orkdal, deltok på audition og fikk jobben med å være musikktroll i familieparken ved Lillehammer. Jobben besto av å skal skape trollstemning blant små og store publikummere før, etter og mellom hovedforestillingene på hovedscenen.

- De var forresten også med på Sommertoget-sendinga fra Hunderfossen, forteller mor, Beate Kristin Teigseth.

Profesjonelt

De unge skuespillerne fikk frie tøyler på Hunderfossen og fikk øve inn egenvalgt musikk og egenskrevet trollhistorie. Under oppholdet på Lillehammer bodde de for øvrig i et stort gammelt ærverdig tømmerhus, et hybelhus med bare filmstudenter og en stor kinosal med massevis av filmer som blir flittig brukt.

Årets hovedforestilling, «Askeladden og dronningen på kongsgården», var en nyoppsetning med nasjonale dyktige skuespillere. Hilde Lyrån spilte hovedrollen som dronninga, mens regien var det Gard Eidsvold som hadde ansvaret for.

Populært

Selve Trollnatt-konseptet er familieparkens svar på Sørlandsparkens «Kaptein Sabeltann». Selv om ikke de kan konkurrere med sjørøverheltens 50 000 besøkende, trekker Hunderfossen nærmere 12 000 publikummere til sine familieforestillinger.

Trollnatt kunne oppleves på 16 utvalgte kvelder fra 15. juli, og hadde sin siste forestilling lørdag 5. august.

Kornetter og saksofon hører med når man skal skape trollstemning i Hunderfossen. Foto: privat