Svein Anders Rokseth fra Orkanger er oppgitt etter at han besøkte kjøpesenteret Amfi på lørdag.

- Jeg er bevegelseshemmet, og har «blålapp» slik at jeg har tillatelse til å parkere på parkeringsplasser som er merket for oss. Men tror du ikke hele parkeringsområdet ved inngangspartiet var avstengt og var laget om til en arena for fotballaktiviteter? Det synes jeg er for dårlig.

Unntaksvis

Senterleder Eva Johansen ved Amfi-senteret på Orkanger beklager at Rokseth opplevde dette som problematisk. Hun sier at parkeringsplassen til høyre for inngangspartiet er sperret av helt unntaksvis.

- Vi hadde Barnas fotballdag på lørdag og derfor var dette området avstengt fram til klokken 14.00. Lørdag var en svært travel dag på senteret med mye besøk og det var kanskje litt vanskelig å finne parkeringsplass til tider.

Hun opplyser at de i alt har 13 parkeringsplasser øremerket folk som er bevegelseshemmet, og at de befinner seg flere steder på parkeringsområdet.

Ulike behov

- Foruten de plassene Rokseth viser til har vil slike plasser på parkeringsplassen mot Orkdalsveien, ved inngangen som fører inn mot vinmonopolet og i parkeringshuset. Vår erfaring er at det stort sett er tilstrekkelig, sier Johansen.

Hun sier videre at de har forsøkt å tilrettelegge så godt de kan også for øvrige målgrupper som trenger parkeringsplass.

- Inkludert i våre 660 parkeringsplasser tilbyr vi egne plasser for biler med tilhenger, for ambulanse, taxi og store familier. I tillegg har vi 107 plasser for sykkelparkering, sier Eva Johansen.

Som sagt er det helt unntaksvis at vi stenger av et område, og når vi gjør det forsøker vi å tilrettelegge med alternative øremerkede plasser for dem som trenger litt ekstra plass for å komme seg ut og inn av bil, avslutter Johansen.

Eva Johansen sier de prøver å legge til rette slik at alle får gode parkeringsmuligheter ved senteret. Foto: Øyvind Brostrøm