I løpet av 2014 har sju kubber fra Sør-Trøndelag blitt trukket ut i lotteriet. Husstander i Meldal, Oppdal, Orkdal, Røros og Trondheim (2) vant 10 000 kroner hver. I tillegg gikk også 10 000 kroner til Flå barnehage i Melhus.

Premien for de for å ha skylt, stappet og brettet drikkekartong.

–Med Returkartonglotteriet ønsker vi å motivere til enda bedre miljøvaner. Vi anslår at sør-trønderske husstander kastet om lag 37 millioner drikkekartonger i løpet av 2014. Med slike volum utgjør gjenvinning en stor forskjell for miljøet. I dag kildesorteres litt over halvparten av alle drikkekartonger, så her ligger det et klart forbedringspotensial, sier Jaana Røine, administrerende direktør i Grønt Punkt Norge, i ei pressemelding.

Gratis – og samfunnsnytting

Sjansen for å få seks rette i Viking Lotto er ifølge Norsk Tipping 1 til 12 271 512 per rekke. Dersom du leverer én rekke hver uke har du dermed en årlig vinnersjanse på 1 til 235 990. Til sammenligning har en husstand med normalt kartongforbruk en årlig sjanse på 1 til 282 til å vinne pengepremie dersom de deltar i Returkartonglotteriet.

– Vårt poeng er å øke bevisstheten rundt Returkartonglotteriet som et svært samfunnsnyttig lotteri det er helt gratis å delta i, sier Røine i pressemeldinga.

Skyll, brett og stapp

For å delta i Returkartonglotteriet må du skylle, brette og stappe seks drikkekartonger inn i en sjuende kartong, slik at du får en kartongkubbe. Deretter skriver du navn og telefonnummer på kubben, og leverer den i den ordinære kommunale returordninga.

Og hvis man vil gi en eventuell pengegevinst til en annen person eller organisasjon man synes fortjener pengene mer, skriver man navn og telefonnummer til den aktuelle mottakeren.