Denne ukastrerte hannkatta ble torsdag i forrige uke fanget av en person ved Strandheim-området på Orkanger. Bakbeina til katta var bundet sammen med en plaststrips.

– Dette er dyremishandling! De som står bak dette kan ikke forstå hva de har gjort. Det er fullstendig mangel på respekt for liv. Fullstendig forkastelig, fastslo Øystein Hynne, dyrlege ved Orkdal Dyresenter.

Katta ble torsdag umiddelbart avlivet på dyresenteret på grunn av såkalte dyrevernmessige hensyn.

Mattilsynet ble rutinemessig varslet om saken. I tillegg var Hynne sist fredag nede på Orkdal og Agdenes lensmannskontor og anmeldte dyremishandlinga.

Katta var ikke id-merket, med tanke på å finne eieren til dyret, som Hynne ikke kunne si er en huskatt eller en villkatt.

Men: Nylig ble dyreklinikken kontaktet av en person angående saken.

– Vi har fått en henvendelse fra en person. Han trodde muligens det var hans katt, forteller Hynne.

Bilder av katta ble oversendt vedkommende. Siden har de ikke hørt noe.

– Vi venter på et svar fra ham, sier dyrlegen.

Ifølge dyrlegen har katta trolig gått med plaststripset på bakbeina opp mot ei uke. Det hadde gnagd seg helt inn til beina. Katta ble også observert med plaststripset forrige søndag.

Politiet er svært interessert i tips i saken.

– Vi har ikke mottatt noen ennå, og ingen har så langt meldt seg som eier av katta. Vi har veldig lite å gå på rent etterforskningsmessig, sier lensmann i Orkdal og Agdenes, Tor Kristian Haugan.

Stripset hadde gnagd seg helt inn til beinet. Foto: Orkdal Dyresenter