Terrengløp er blitt kjempepopulært i Skaun kommune. Forrige mandag stilte 131 deltakere til start på Buvikåsen. Og sist mandag ble en sentrumstrasé i Buvika testet.

– 131 deltakere er rekord. Påmeldinga var så stor at vi måtte dele den minste klassen (0-7 år) opp i tre puljer, forteller «Mr. Terrengløp» i Buvika, Bertil Sletta, som flyttet til bygda for 16 år siden

For fem-seks år siden stod ildsjelen i spissen for initiativet om å etablere terrengløp i skitraseen på Buvikåsen. Sammen med Kathrine Rokke og Rita Berg Hammer, alle i skiavdelinga i Buvik IL, kjørte de i gang.

– Alle vi tre mintes blodsmaken som terrengløp fører med seg. Vi syntes barna ikke skulle slippe noe billigere unna i dag, humrer 51-åringen, som er velkjent som starter og speaker med sin ropert foran munnen.

Og siden har det vært en suksess. Alle idrettslagene i kommunen har hengt seg på. I løpet av sommeren kjøres det en egen karusell der Buvik IL, Viggja IL, Skaun IL og Børsa IL arrangerer hvert sitt terrengløp.

– Det har blitt veldig populært. Årsaken er trolig at det er et lavterskeltilbud. Her kan alle være med, uansett alder og nivå, forklarer Sletta.