Et av Norges desidert største nettsted, sol.no, presenterte nylig en liste med tittelen «26 av de mest rystende sakene i norske lokalaviser». Undertittelen er «Man må bare elske lokalaviser».

LES ALLE SAKENE PÅ LISTA HER

Denne nettportalalen samler de viktigste, mest underholdende og kuriøse nyheter fra hele Norge. Den omtalte lista tar for seg saker som tilhører den siste kategorien.

STs sak «Steinar finner ikke dongeribuksa si» ligger på topp av de 26 «kioskvelterne», som ellers har titler som blant annet «Ny hylle på Prix», «Dame var full før 12» og «Fant truse og vin ved Mix-kiosk».

Siden ST la ut saken om Steinar Løvberg 8. mai, har snart 31 500 unike brukere lest den. Og den har så langt hatt 36 000 visninger.

En god del av trafikken skyldes at saken er delt på sosiale medier og plukket opp av andre nettsteder. I tillegg var saken omtalt i et flere minutter langt innslag hos radiohumoristene Are og Odin på NRK-programmet Lønsj.

HØR INNSLAGET HER: starter på 18.08 ut i programmet

Hovedpersonen selv, Steinar Løvberg (69) fra Orkanger, humrer av all ståheien rundt dongeribuksa hans.

– Jeg har blitt kjendis etterpå. Jeg blir av og til stoppet på kjøpesenteret der folk spør om saken. I tillegg har andre medier enn ST ringt, sier han.

– Hvordan har all oppmerksomheten vært?

– Jeg tåler det. Jeg bryr meg ikke. Jeg tar meg ikke selv så høytidelig, svarer han.

– Har du sett noen mistenkte som går rundt i nærområdet med ei kjent dongeribukse fra Dressmann?

– Nei, men jeg følger litt med, da, innrømmer 69-åringen.

– Har du kjøpt deg ny bukse?

– Nå skal du høre: En dag jeg var på Amfi-senteret, ble jeg vinket inn av en ansatt på Dressmann. De hadde lest om saken, og det endte med at jeg fikk ei ny bukse, helt gratis, ler han.

– Hvordan ser den ut?

– Akkurat likedan som den som forsvant.

– Tør du å henge ut klær etter tyveriet fra klessnora i mai?

– Ja, jeg gjør det, og det har ikke vært flere tyveri etter at buksa forsvant.

– Har du hengt ut nybuksa, da?

– Nei, det har jeg ikke gjort ennå, sier Løvberg.

Han anmeldte saken til politiet. Men lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor har foreløpig ikke fått inn tips om den forsvunne dongeribuksa.