Tore Bjørseth Berdal brakk et ben i ryggen før Vasaloppet og Birken, men i helga er han klar for sesongens siste skiløp.

Berdal hadde vist en fin formstigning og gode plasseringer i Swix Ski Classics i januar og februar, men like før de to store løpene Vasaloppet og Birken, tryna snillfjording på ski og brakk et ben i ryggen.

– Jeg deltok på Vasaloppet og han med i den perioden det gikk veldig treigt, men da de satte opp farten hadde jeg ikke sjanse. Etter Vasaloppet fant vi ut at jeg hadde brukket et ben i ryggen, forteller Berdal.

Gikk ikke Birken

På grunn av skaden valgte han å stå over Birken å ta det rolig en ukes tid. Både Vasaloppet og Birken endte med seier til Berdals lagkamerat John Kristian Dahl.

– Det er jo veldig gledelig å se at det går bra med dem du trener med hver dag. Selv om vi (United Bakeries) ikke vinner lagcupen, så har vi vunnet de to viktigste løpene denne sesongen og det er vi veldig fornøyd med, sier Berdal.

Friskmeldt

På lørdag går sesongens siste løp i Swix Ski Classics av stabelen. Da er det duket for det 65 kilometer lange Årefjellsloppet. Berdal har fått nok hvile og gjennomført noen treningsøkter før løpet.

– Akkurat nå kjenner jeg ingenting til skaden, men jeg har ikke store forhåpninger om å komme høyt oppe på resultatlisten, sier Berdal.

Satser videre

I Team United Bakeries har løperne kontrakt i ett år. Berdal har store planer om å satse videre mot neste sesong.

– Jeg har lyst til å satse videre, men det kommer jo alltid an på sponsor og lag. Det ser jo ut til å gå i land nå. Jeg har god kommunikasjon med laget. Nå har jeg hatt en sesong hvor jeg føler jeg ikke har fått vist helt hva jeg er god for, så jeg er veldig motivert for en ny sesong, sier Berdal.