Moen vel ber om at Gammelosveien blir åpnet igjen.

- Alle beboerne i Moan frykter for sine barn som krysser Tverradkomsten.

Det skriver Moan vel i et brev som er sendt til Orkdal kommune ved ordfører Oddbjørn Bang.

Brevet er en oppfølging av en tidligere henvendelse fra samme velforening, og temaet er nok en gang trafikksikkerheten langs Tverradkomsten.

Liten sympati

Etter at Orkdal kommune innførte en forsøksordning med delvis stenging av Gammelosveien (tidligere Havneveien), har trafikken økt kraftig langs Tverradkomsten.

Moan vel ber Orkdal kommune åpne Gammelosveien igjen, og de skriver i brevet at de har liten forståelse og sympati med beboerne i området langs Gammelosveien. Det vises til at den økte trafikken langs Tverradkomsten utgjør en langt større fare for mye trafikanter.

Tålmodigheten slutt

- Alle beboere i Moar frykter for sine barn som krysser Tverradkomsten, både ved Oti-området og oppe ved Geilan, fra morgen til kveld. Her kjører massiv tungtransport og busser (som ikke er i rute), også innenfor åpningstiden for Havneveien. ... Tålmodigheten for beboerne i Moan tar snart slutt. Må det en ulykke til før det blir forstått? spør velforeninga, som ber kommunen gjenåpne Gammelosveien så snart som mulig.

De ønsker også en kulvert for myke trafikanter ved Oti over til Idrettsparken.

Ofret?

Mange av innbyggerne i Moan føler at deres boområde og deres barns trafikksikkerhet er ofret til fordel for beboerne ved Gammelosveien.

De peker på at støy er et problem begge steder, men den økte trafikken langs Tverradkomsten er et større trafikksikkerhetsproblem i og med at så mange skolebarn krysser denne veien for å komme seg til skole og fritidsaktiviteter.

Tar opp saken

Ordfører Oddbjørn Bang bekrefter overfor ST at han har mottatt brevet fra velforeninga.

- Hva kan kommunen gjøre, Bang?

- Jeg vil ta opp dette i formannskapet den 22. mars slik at vi kan få diskutert saken. En del av problematikken hører hjemme i teknikkutvalget, så vi får eventuelt sende det videre dit. Men først vil saken bli tatt opp i formannskapet.

- Er trafikksikkerheten for beboerne i Moan ofret for å få en løsning i Gammelosveien?

- Jeg tror ikke det er rett å si det. I og med at bussparkeringa ble flyttet til Grønøra, er det blitt økt trafikk på grunn av dette også. Vi får også rapporter om at en del av trafikken fra Gammelosveien i dag går gjennom Tverradkomsten.

- Blir det lett sånn at politikerne hører mest på dem som roper høyest?

- Jeg kan bare svare for meg selv, og jeg er opptatt av å ha et så balansert syn som mulig. Men jeg ser ikke bort fra at det er lettere å glemme dem som ikke roper så høyt.