– Vi har solgt en toppleilighet på 200 kvadratmeter på Eliløkken Sjøside for 9.6 millioner kroner. Dette er den høyeste prisen på en leilighet som er solgt i Sør-Trøndelag utenom Trondheim noensinne. Det er ekstremt hyggelig, sier eiendomsmegler Marius Solli hos Eiendomsmegler 1.

Han forteller at det er to toppleiligheter som blir slått sammen. Den største er på 125 kvadratmeter og var prisa til 6 millioner kroner. Naboleiligheten på 75,5 kvadratmeter var prisa til 3,6 millioner kroner.

– Det er veldig artig at det skjer i dette prosjektet, og at det skjer i Børsa. Det er alltid artig å selge dyre leiligheter, men dette er noe som ikke har skjedd før. Da er det ekstra spesielt, sier Solli. Det kan bli byggestart på leilighetsprosjektet neste år dersom salget går bra fram mot 1. desember.

Byggestart

– Hvem er det som har råd til å kjøpe leilighet i Børsa til 9,6 millioner kroner?

– Jeg kan ikke si noe om kjøperen, men vedkommende har lokal tilknytning og ønsker seg tilbake til kommunen, sier Solli.

– Hva får dette å si for prosjektet Eliløkken Sjøside?

– Det setter en standard for prosjektet. Først og fremst er det bra at folk ser at det omsettes leiligheter og at man får de prisene man får. Det sier litt om kvaliteten på prosjektet at noen velger å bruke så mange penger på det. Beliggenheten nært sjøen er en kvalitet folk flest etterspør.

Prisrekorder på bolig

Det har vært flere rekorder på boligmarkedet i distriktet i det siste. En bolig på Børsøra ble solgt for 5 625 000 kroner, og en eiendom i Buvika for 6,25 millioner kroner.

– Det sier litt om at det skjer mye i regionen. Boligområdene på aksen fra Melhus til Orkdal begynner å bli veldig attraktiv, sier Solli.

Boligsalg i distriktet