Navn: Astrid Smedplass

Alder: 18

Bosted: Oslo, oppvokst i Rennebu

Sivilstatus: Opptatt

Yrke: Artist

Hva gjør du i påska?

– Jeg er bare heime på Berkåk og slapper av, går litt på ski og møter venner. I dag (påskeaften) skal vi på tur til Skaunsjøen.

Hva leser du?

– Jeg leser Jonas Jonasson, en svensk forfatter som skriver veldig artig. Han har skrevet boka Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Nå leser jeg Analfabeten som kunne regne.

Hva er din favorittfilm?

– Kanskje The Imitation Game. Den var veldig bra.

Hva er livretten din?

– Noe så originalt som taco. I påska spiser vi vanlig hverdagskost. Det var heimelaga kjøttkaker i går. Det var godt. Det er ikke så mye av det i Oslo.

Hva med favorittdrikke?

– Jeg er egentlig veldig glad i vann. Det er veldig spennende: taco og vann. Jeg synes Oppdal har det beste vannet. Bestemor og bestefar bor der, og når jeg er hos dem, drikker jeg vann. Det smaker friskt fjell.

Hva er favorittmusikken din?

– Sangen Knekkebrød med Gaute Grøtta Grav. Jeg synes er litt flaut. Når det er snakk om nyutgivelser av dårlige sanger, blir den ofte nevnt. Jeg jatter med på at den ikke er så bra, men synger på den hver kveld. Egentlig synes jeg den er veldig bra.

Hva er ditt politiske ståsted?

– Jeg har aldri hatt stemmerett før, men jeg er engasjert og har tenkt å bruke stemmeretten til høsten. Det gleder jeg meg til. Jeg skal nok stemme i Oslo.

Er det vanskelig å velge?

– Jeg synes folk gjør politikk vanskeligere enn det er. Når en setter seg inn i det, synes jeg det er enkelt. Det er spennende å følge med, og det blir ikke så vanskelig å velge.

Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det var litt stas da jeg var 13 år og fikk være med på Rennebu ILs jenter 16-lag i fotball. Det gikk veldig bra. Jeg skåra flere mål.

Hvem ville du ikke havna på en øde øy med?

– Kanskje Siv Jensen. Det var det første jeg kom på. Jeg tror det ville blitt litt kulturkrasj mellom oss to.

Hvem vil du sende en påskehilsen til?

– Jeg vil sende en påskehilsen til alle de gamle klassekameratene mine og lærerne på Orkdal vidaregåande skole. De må stå på i innspurten og ikke «fårrå nålles» i russefeiringa. Jeg skal også fullføre videregående, men det tar litt lenger tid, jeg skal ta norsk, historie og matte til høsten.

P.S: Hva skjer med deg som artist?

– Akkurat nå er det musikk som skal gis ut i april og mai. Det blir litt i samarbeid med andre artister, og så håper jeg det blir konserter i sommer og turne på høsten. Plater er veldig vanskelig etter at streaming og Youtube kom, jeg jobber med enkelte låter, og kanskje det blir ei ep-plate til neste år med remix av 2 am-låta. Det er spennende med streaming, det er ikke alltid originallåta gjør det best.