- Jeg gikk løs på ordførerjobben med sterkt engasjement og håpet å få bruke kreftene på en positiv utvikling for kommunen. Nå håper jeg at det kraftige engasjementet som vises på Voll og i de fire kretsene sør i kommunen etter hvert kan kanaliseres til det beste for Rennebu, sier ordfører Ola Øie.

Kommunereform, skolesaken på Voll og 500 innbyggere som vil bytte kommune har satt preg på hverdagen de siste månedene.

Ikke den verste

Han har akkurat mottatt underskriftslista fra 648 innbyggere som ber kommunen om å forlenge driften ved Voll skole i ett år, og lovet de frammøtte å informere de øvrige kommunestyrerepresentantene før det avgjørende møtet på torsdag. Saken har fått mye oppmerksomhet etter vedtaket om å legge ned skolen fra høsten. Men ifølge ordføreren har ikke dette vært den mest belastende saken han har vært med å håndtere etter han tiltrådte i vervet høsten 2015.

Tidstyv

- Jobben med kommunereformen var svært krevende. Jeg vet jeg har mange andre ordførere med meg i den vurderingen, hevder Øie, som mener saken ble en tidstyv over lang tid, og ble langt mer belastende enn han hadde sett for seg.

Når det gjelder skolesaken på Voll hadde han ideelt sett at det ikke ble kanalisert så mye energi i forhold til å etablere privatskole i grenda.

Grensejustering?

- Jeg har tro på en felles skole i kommunen hvor vi får samlet energi og kompetanse. Som kommune er vi ansvarlig for å tilby alle elever et skoletilbud, og uavhengig av hva som skjer på Voll framover må vi ta høyde for tilstrekkelig kapasitet på Berkåk.

Tidligere i vinter kom det også fram at 500 innbyggere i Havdal, Gisnås, Ulsberg og Innset krets har søkt fylkesmannen om grensejustering slik at disse grendene blir en del av Oppdal kommune.

Høring

- Det er igangsatt et arbeid for å lage et kunnskapsgrunnlag i samarbeid med fylkesmannen. Dette vil munne ut i en høringsprosess for å sikre at innbyggerne får sagt sitt, forklarer Øie, som mener dette også er en sak som ikke gagner Rennebu.

Saken vil uansett ikke bli sluttbehandlet i departementet før Stortinget har sluttbehandlet kommunereformen. Rennebu står framfor betydelig utfordringer med inntektssvikt og en sterkt aldrende befolkning. Det siste man trenger nå er å få redusert innbyggertallet.

Næringsliv

- Vi trenger tvert imot flere innbyggere og økte inntekter. Å øke eiendomsskatten kan vi ikke fortsette med i det uendelige. Vårt fokus framover burde være å kanalisere all energi mot andre felles mål. For egen del er næringsutvikling det viktigste og jeg kunne tenke meg å ha med alle grendene for fullt i dette arbeidet framover, meddeler ordfører Øie.