SUA åpner kontor i Trondheim.

Servicesenter for utenlandske arbeidstakere (SUA) er et samarbeid mellom Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og Utlendingsdirektoratet (UDI). Hensikten med senteret er å gjøre det enklere og mer effektivt for både utenlandske arbeidstakere som kommer til Norge for å jobbe, og for arbeidsgiver som tar imot dem.

I stedet for å besøke alle etatene, skal arbeidstaker og arbeidsgiver nå få ett kontor å forholde seg til. Torsdag åpner SUA i Trondheim.

Anniken Hauglie, arbeids- og sosialminister, vil være til stede på åpningen, og det er hun som får den store æren av å klippen snoren. På talerlisten står også ordfører Rita Ottervik, fylkesordfører Tore O. Sandvik og Co-director av Kavli-instituttet, May-Britt Moser. Lederne ved Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og UDI vil naturligvis også si noen ord.

SUA i Trondheim er det femte senteret som blir åpnet etter Oslo (2007), Stavanger (2009), Kirkenes (2009) og Bergen (2011). I revidert nasjonalbudsjett for 2016 ble det bevilget 10 millioner kroner til oppstart og drift. Senteret blir bemannet med ni medarbeidere fra Skatteetaten, Arbeidstilsynet og politiet.

De ansatte på SUA i Trondheim vil kunne gi informasjon på polsk, tjekkisk, slovakisk, bosnisk, kroatisk, makedonsk, serbisk, engelsk, spansk, portugisisk, italiensk, russisk, fransk, tysk og norsk.