Smurte lefser og smurte potetlefser vil gi bakeriet en årlig omsetningsøkning på 25-30 millioner kroner. Med tanke på at bedriften omsatte for 24 millioner kroner i fjor, er dette en dobling og vel så det.

– Årsaken er at vi starter med et nytt produkt - lefser. Vi drev med det tidligere også, men sluttet for to-tre år siden. Det ble for lite omsetning på det. Men nå har vi utviklet en ny og bedre smurt lefse, som selges under Bjørken-navnet. Bakst har spurt oss om å produsere lefser for dem, sier daglig leder Bjørn Børset.

Historisk løft

I tillegg til at kontrakten med Bakst vil bety en dobling av omsetninga, er arbeidsstokken allerede bortimot doblet. Tidligere var det 25 ansatte.

– Vi har ansatt 20 nye allerede. I løpet av uka vil det blir flere. Vi begynte med lefseproduksjonen før jul. Nå produserer vi på to og tre skift og alle lørdager, det går for fullt, sier Børset.

Fra før produserer Børset bakeri smultringer og formkaker. Den nye lefsekontrakten er det største løftet familiebedriften har hatt i sin historie.

– Det er ingen tvil om at dette er et stort løft både for oss og lokalmiljøet. De fleste nye ansatte er fra Rindal og Meldal, så det slår jo positivt ut for distriktet, sier Børset.

Bygger fryseri

Nå har han planer om å bygge et nytt fryseri for å håndtere den ekstra produksjonen.

– I dag har vi en frysetunnel som fryser ned produktene før de kjøres på en frysecontainer. Nå vil vi få behov for et skikkelig fryseri, sier Børset.

De to siste årene har vært litt tunge for Børset bakeri, så avtalen med Bakst var kjærkommen.

– Nå kommer det godt med at vi har investert 15 millioner kroner i maskiner siden 2007. Vi står bedre rustet nå, sier Børset.

Det var foreldrene hans som startet bakeriet, som ligger ved fylkesveien på Rindalsskogen, i 1965.