De lokale melkeprodusentene fikk tildelt plakett for levering av elitemelk i 20 år. Den såkalte 20-årsplaketten er en utmerkelse som henger meget høyt i Tine. 22 av de vel 2600 melkeleverandørene i Region Midt-Norge oppnådde prisen for 2013.

Strenge krav

Det er en rekke kvalitetskrav som må oppfylles for at melka skal bli klassifisert som elitemelk.

Celletall, bakterieinnhold, sporeinnhold, syretall og frysepunkt blir kontrollert flere ganger i måneden, og melka blir dessuten kontrollert for innhold av medisinrester ved hver melkehenting.

Kravet for å motta 20-årsplakett er at en må ha levert elitemelk i 20 av 22 år. I tillegg til krav om elitemelk er det også et krav om at fjøsstellet skal være bra.

I 2013 kvalifiserte hele 94,3 prosent av det totale melkevolumet i Region Midt-Norge til elitemelk, noe som gjør Midt-Norge til den beste regionen i landet.

– God kvalitet på melka vi får inn til meieriene våre er avgjørende for kvaliteten på produktene. Derfor premierer Tine melkeprodusentene for å levere god melk, sier Øystein Syrstad, leder for Tine Internkommunikasjon, i ei pressemelding fra Tine.

Tine Region Midt-Norge omfatter Bindal, begge trøndelagsfylkene, Nordmøre og Romsdal.

Følgende melkebønder har fått plakett for levering av elitemelk i 20 år:

* Ingrid og Tron Olsen, Rindal

* Lars Inge Røen, Rindal

* Laila Olsen og Øyvind Volden, Snillfjord

* Marit Øien og Knut Håvard Skaugen, Orkdal

* Edvard Asbjørnslett, Orkdal

* Magnhild og Erling Magnar Kvam, Rennebu

* Anne og Arne Ivar Meistad, Skaun

Anne og Arne Ivar Meistad og Lars Inge Røen var ikke til stede under utdelingen.