Agdenes kommune har søkt spillemidler for en driftsbygning i forbindelse med Lensvik stadion. Bygningen har et kostnadsoverslag på 3 280 000 kroner.

I dag er det ingen driftsbygning, garasje eller oppbevaringssted i forbindelse med idrettsanlegget. Dette vanskeliggjør driften av anlegget. Kommunens drftspersonell, Lensvik skole og Lensvik idrettslag har lagret utstyr rundt omkring i området, står det i et vedlegg til søknaden.

- Planlagt driftsbygning skal dekke behovet for plassering av utstyr som er innkjøpt til drift og vedlikehold av kunstgressbanen og friidrettsanlegget, skriver Ole E. Meland, teknisk fagleder, i søknaden.

Får en isolert del

Driftsbygningen skal huse vedlikeholdsmateriell, driftsmateriell og idrettsmateriell som skal benyttes på anlegget.

- Først og fremst er det en garasje for å oppbevare utstyr til vedlikehold. I dag står for eksempel traktoren ute, men den bør stå inne, sier Tom Brendmo, saksbehandler i Agdenes kommune.

Det skal også bygges en varm, isolert del som tilrettelegges for aktiviteter knyttet opp mot trening, kamper og arrangement, står det i søknaden.

Det tilrettelegges toalettforhold for personer med bistandsbehov, og arealet er tilrettelagt for universell utforming. Det er et udisponert areal på lift som ikke er medtatt i plan og kostnadsoverslag.

Dugnad

For å få realisert bygningen, har hovedstyret i Lensvik idrettslag vedtatt å ta på seg dugnadsarbeid for 250 000 kroner i forbindelse med byggingen.

Laget skal bistå ansvarlig utførende på grunnarbeid, flytte uværsskur, tilrettelegge tomt, planere så og plante, i tillegg til å stille traktor og mannskap for en verdi av 100 000 kroner.

I tillegg skal laget bistå på betongarbeider for en verdi av 25 000 kroner, som innebærer blant annet avretting, isolering og forskaling.

Isolering og innvending tømrerarbeid planlegges utført på dugnad, i tillegg til tilrettelegging og innredning av lager og boder. Dette har en verdi på 105 000 kroner.

Stor aktivitet

Det er Agdenes kommune som har driftsansvaret for stadion, og en ny driftskostnadene til en ny bygning er bakt inn i driftsbudsjettet.

Lensvik skole og Lensvik idrettslag har tilgang til anlegget gjennom en egen driftsavtale. Skolen bruker anlegget fem dager i uken gjennom skoleåret, og i enkelte friminutt kan det være 100 elever som benytter anlegget.