Like før nyttår ble det klart at Karen Oline Sneve og Mari Smevoll ble klar for KIL/Hemne. Førstnevnte er landslagskeeper og blir en skikkelig forsterkning for 1. divisjonslaget. Sneve som kom fra Freidig er tatt ut i J17-troppen som skal møte England og USA i februar og blir dermed bare med på halve treningsleiren til KIL/Hemne i vinterferien. KIL/Hemne snappet stortalentet foran klubber som Byåsen og Trondheims-Ørn. KIL/Hemne-trener Per Erik Bjerksæter tror Sneve er såpass god at KIL/Hemne bare kan bli et springbrett.

- Vi er veldig glad for at hun valgte oss. I tillegg til Byåsen var også Trondheims-Ørn interessert i å hente henne, men ønsket mest sannsynlig å bruke ho på andrelaget. Karen er en meget lovende og dedikert keeper som er veldig målbevisst. Vi håper å kunne beholde henne i hele 2017, men KIL/Hemne kan fort bli et springbrett, men det synes vi er helt greit, sier Bjerksæter.

Flere inn

I tillegg har 23 år gamle Ida Mosve Bjørnbeth fra Nidelv skrevet under for KIL/Hemne. Samtidig har Maren Snekvik begynt å trene med laget igjen etter at hun ble mor til tvillinger i desember.

- Veldig gledelig å se Maren tilbake såpass tidlig og vi håper at hun skal være klar til seriestart. Ida er en viktig forsterkning til stallen og ligger på rundt det samme nivået til mange av de andre på laget.

Møter Trondheims-Ørn

KIL/Hemne har nå fått på plass alt av treningskamper og det blir cirka en kamp i uken frem mot seriestart. Allerede i helga er det kamp mot Trondheims-Ørn sitt eliteserielag.

- Vi skal nok få kjørt oss litt mot Trondheims-Ørn. Ellers skal vi for det meste møte 2. divisjonslag fremover. Det er det som er mest naturlig matching for oss geografisk sett for det er ikke så mange 1. divisjonslag å velge mellom. På treningsleiren skal vi møte et spansk 1. divisjonslag som sikkert holder et meget høyt nivå, sier Bjerksæter.

Slik blir treningskampene til KIL/Hemne frem mot seriestart:

12. februar: Trondheims-Ørn A – Ørn Arena

19. februar: Molde FK – Orkanger

24. februar: Gimletroll – KIL/Hemne Torrevieja/Alicante

27. februar: SPA Feminino (spansk 1.div) Torrevieja/Alicante

17. mars: Fortuna Ålesund - Hemne Sparebank Arena

22. mars: Tynset - Ørn Arena

26. mars: Orkanger - Orkanger Idrettspark

2. april: Herd - Kristiansund

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Landslagskeeper Karen Oline Sneve spiller for KIL/Hemne kommende sesong.