Foreldre ved Ven oppvekstsenter og Hemnskjela oppvekstsenter har henvendt seg til Snillfjord kommune og bedt om at elevene får en så smidig overgang som mulig i forbindelse med kommunereformen og den vedtatte tredelinga av Snillfjord.

Det er altså klart at kommunen splittes, ved at skolekretsen Aa (Krokstadøra) blir en del av Orkland, Vennastranda blir en del av Hemne/Halsa, og Hemnskjela/Sunde blir en del av Hitra.

Det er foreldre til barn i de to ytterkretsene Vennastranda og Hemnskjela/Sunde som har tatt initiativ.

Legger fram avtale

Sist onsdag behandlet kommunestyret saken. Der ble det vedtatt, etter forslag fra Snillfjord Arbeiderpartiets Bernt Olaf Aune, at rådmannen skal legge fram forslag til avtale mellom Snillfjord, Hemne og Hitra kommune om en eventuell overføring av elever.

Dette omfatter fjerde klassetrinn på Hemnskjela oppvekstsenter (1-4-skole) og sjuendetrinnet på Ven oppvekstsenter (1-7-skole).

Avtalen skal legges frem som sak for kommunestyret i møtet i mars. Det forutsettes at all relevant informasjon samt korrespondanse med Hemne og Hitra kommuner vedlegges saksframlegget.

Knappest mulig

Det var imidlertid ikke et samstemt kommunestyre som sto bak vedtaket.

Senterpartiets Nina Mjør fremmet forslag om å utsette saken i påvente av nærmere utredninger fra rådmannen, og da med fokus på de økonomiske aspektene i saken helt fram mot 2020.

Ap nådde dermed fram med et vedtak 9-8 for sitt forslag.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300