- I dag fungerte det bedre o-teknisk, samtidig var kroppen også piggere enn i går, sier Lars Moholdt etter søndagens sprint i Sport8Norgescupen i skiorientering fra Eiksetra i Asker.

Og når det fungerer for Moholdt er det vanskelig for resten av feltet å holde følge. Øyvind Watterdal var nærmest. Gårsdagens vinner under NM-mellomdistanse var imidlertid over 40 sekunder bak Moholdt på dagens sprint.

- Det var godt å kjenne at jeg hadde bedre flyt i o-teknikken i dag, kommenterer Moholdt og legger til at Watterdal nok samtidig også hadde en noe dårligere dag enn i går.

Perfeksjonist

For Moholdt var det nesten feilfritt. En liten feil mot slutten var det eneste perfeksjonisten fra Rindal har å plukke på.

- Jeg tok en ganske stor «kutt», og da mistet jeg litt oversikten. Der gikk det kanskje 10-15 sekunder.

Uansett en god bekreftelse og gode svar å ta med seg på veien mot ny NM-helg på Toten om en liten uke.

Jakter NM-gull

Da jakter Moholdt sitt 7. NM-gull på rad på langdistanse.

- Det er definitivt målet. Jeg må holde den statistikken ved like, smiler en offensiv Moholdt, som også har skumle planer sammen med lagkameratene i Wing OK under stafetten neste søndag:

- Jeg tror det kan bli en mer spennende NM-stafett enn på mange år. Hadeland OL som har vært suveren de siste årene er litt svekket, samtidig som vi har et brukbart lag hvor vi håper at det er litt fart i både Øystein Kvaal Østerbø og Christian Hohl.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255