Greta Hammer Onsøien bor bare 100 meter unna det populære utfartsområdet Svenskrommet ved Lyngstua i Børsa. Sist søndag kom hun med dette hjertesukket på en åpen facebook-gruppe for folk i Skaun:

«Hvem er det som har ansvaret for dette kaoset på Svenskrommet ved Lyngstua i Børsa? Det stinker, og det er fullstendig uansvarlig at det ser ut sånn på et friluftsområde».

Les også: Friluftsrådet fraråder boligtomt

Tilbyr seg å rydde

Til ST sier Onsøien at området er forsøplet, og at hun kjenner vond lukt fra området når hun går tur forbi stedet.

- Det er bare søppel og rot, og det lukter vondt. Folk kvier seg for å bruke området. Hvor mye det lukter varierer med været, sier Onsøien.

I kommentarfeltet er det flere som tilbyr seg å hjelpe til med å rydde opp. Samtidig etterlyses det initiativ fra Skaun kommune. Kommunen er grunneier av en festetomt der det i dag står en hytte, og ST har tidligere skrevet om at eieren av hytta har forsøkt å selge boligen til kommunen. I 2012 sa formannskapet i Skaun nei til et slikt kjøp. Hytteeieren har også flere ganger forsøkt å få innløst festetomten, men også dette har kommunen tidligere sagt nei til.

Ønsker å kjøpe

Det lyktes ikke ST å komme i kontakt med eieren av hytta onsdag. Rådmann Jan-Yngvar Kiel henviser til kommunens jurist Jeanett Dalen, som ikke var tilstede da ST prøvde å kontakte henne onsdag. Heller ikke ordfører Jon P. Husby var tilgjengelig for kommentar onsdag ettermiddag. Leder av Skaun Senterparti, Mildrid Wiggen Gimseng, sier saken om Svenskrommet og hyttetomten har vært oppe i kommunens forhandlingsutvalg for fast eiendom flere ganger.

- Som politiker ønsker jeg å få frigjort området ved at kommunen kjøper tomten. Det er lagt ned mye arbeid med å gjøre området tilgjengelig. Det er et yndet lekeområde, men slik som det er nå er det fare for at barn kan skade seg der, sier Wiggen.

Vil ha det ryddet

Ifølge Wiggen har man håp om en avgjørelse i saken innen kort tid. Skulle kommunen lykkes med å kjøpe hytten ser hun for seg at den rives og at området ryddes.

- Hvis det er slik at det er forsøpling på kommunens eiendom, burde ikke kommunen da sørge for å få ryddet opp?

- Jo, vi bør få til å rydde opp nå til våren. Enten ved at den som fester tomten rydder der, eller at kommunen tar affære, sier Wiggen.

Sp-leder Mildrid Gimseng håper kommunen skal lykkes med å kjøpe hytten som står på en festet tomt i Svenskrommet. Foto: Lillemor Hestvik