- Det har ikke skjedd noe fra kommunens side siden formannskapsmøtet 31. januar, sier Ragnhild Kulbrandstad Stene, styremedlem og aksjonær i EnSpire-skolen som er under etablering på Voll.

I møtet fremmet Ola T. Lånke følgende forslag:

Rennebu kommune ved administrasjonen innleder en dialog gjennom forhandlinger med EnSpire skole og representanter for lokalmiljøet i Voll skolekrets med sikte på å komme fram til en mest mulig hensiktsmessig modell for lokal overtakelse av skoleanlegget på Voll.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Les også: - Søknad om privatskole sendt i går

Legalitetskontroll

Som kjent ble skolen på Voll vedtatt nedlagt 10. januar, allerede med virkning fra skoleåret 2017/18. I kommunestyremøte 9. februar ble det for øvrig vedtatt å sende saken om skolestrukturen i Rennebu til Fylkesmannen for legalitetskontroll. Svaret på den henvendelsen vil sannsynligvis foreligge i løpet av mars.

Det har så langt vært sparsomt med kontakt mellom initiativtagerne på Voll og rådmannen om det videre arbeidet med å finne en løsning på spørsmålet om lokal overtakelse.

- Rådmannen har etter påtrykk fra vår side bebudet et møte, kanskje i løpet av denne uka, opplyser Stene.

På Voll jobbes det imidlertid på flere fronter for å få omgjort vedtaket slik at tidspunktet for nedleggelse ikke trer i kraft før skoleåret 2018/19.

Les også: Voll lagt ned på overtid

Ber om endring

- Det er ikke mulig å opprette privatskoletilbudet med virkning fra høsten 2017, og vi synes det er svært uheldig at elevene på Voll skal overføres til Berkåk for ett skoleår, framholder Stene.

Derfor har styret i EnSpire-skolen sendt brev til kommunen med spørsmål om kommunal drift også for skoleåret 2017/18.

- Dette også med tanke på de bygningsmessige tilpasningene som planlegges på Berkåk skole, som det kanskje vil være unødvendige når privatskolen kommer i gang, sier hun.

Engasjement

I tillegg har EnSpire-foreningen, som skal jobbe sammen med privatskolen for å etablere og drifte skolen, satt i gang en underskriftskampanje i hele Rennebu der de oppfordrer folk om å skrive under på at Voll skole bør drives i kommunal regi i ett år.

Foreningen hadde nylig invitert til informasjonsmøte, og det møtte opp et sted mellom 50 – 60 deltakere. Da de skulle velge et interimsstyre var det ikke mangel på folk som ville bidra.

- Det var mange hender i været, og styret består nå av Terje Uv, Lars Magne Gunnes, Camilla Engen Aas, Stina Kristiansen og Berit Kristin Voll, foruten meg selv, opplyser Stene.

For dem er det viktig å få nødvendige avklaringer om skolen og bygningsmassen.

- Vi står stødig og rakrygget, og tar det som måtte komme. Uansett skal vi videre, sier hun, og opplyser samtidig om at barnehagen på Voll for tiden er tilnærmet full.

Beste løsningen

Ordfører Ola Øie legger ikke skjul på at det har vært en følelsesladet tid, men at han har kommet seg godt til hektene igjen etter prosessen som kulminerte med vedtaket i januar.

- Jeg er trygg på at det vedtaket som ble fattet er til det beste for Rennebu. Den jobben vi nå gjør, med samling av kompetanse og elevmasse, på sikt er den beste løsningen. Målet er at den skal bli en god skole, noe jeg er sikker på at vi får til, sier ordføreren.

Fokus på Berkåk

Øie vil ikke svare direkte på hva han tror om levedyktigheten for en privatskole på Voll.

- Nå må vi må jobbe ut fra det som er bestemt. Som kommune har vi ansvar for å følge opp vedtaket som er fattet. Derfor er fokuset nå på den kommunale skolen på Berkåk. Politikerne har gitt rådmannen beskjed om å følge opp dialogen om en hensiktsmessig modell for lokal overtakelse av skoleanlegget på Voll. Det vil rådmannen sørge for, sier Ola Øie.