Hemne

Tallene viser et resultat av ordinær drift på 20,7 millioner kroner for 2016. I 2015 var det på 16,2 millioner.

— I kroner er dette vårt beste resultat, men vi har levert bedre på resultatgrad tidligere. Men vi er ikke så opptatt av «rekorder», det viktigste er at vi har lagt et veldig godt år bak oss, sier banksjef Tor Espnes.

Utlånsvekst

Pengene kommer også godt med. I 2017 får alle finansforetak økt kostnad på arbeidsgiveravgift. Den ligger nå på 19,1 prosent, en økning på fem prosentpoeng fra tidligere. For Hemne Sparebank betyr dette en reduksjon på bunnlinja på mellom 1,2 og 1,3 millioner kroner i året.

Veksten på utlån er stor også; 17,6 millioner i 2016 mot 13,3 millioner året før. Forretningskapitalen er på 3,2 milliarder kroner.

— Vi har opplevd en jevnt vekst helt siden 2012, kommenterer Espnes.

Åpner i Aure

I fjor passerte banken også en milepæl, da antall kunder på Hitra og Frøya passerte 2000. Hemne Sparebank har kontor i begge kommunene.

— Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått en slik kundemasse i løpet av fem år. Begge disse avdelingene bidrar positivt i vårt regnskap. Det har vært to vellykkede satsninger, sier Espnes.

I høst står enda en nysatsning for tur.

— Da åpner vi kontor i Aure. Det kontoret skal i likhet med kontorene på Hitra og Frøya være et fullverdig banktilbud som er døgnåpent og tilgjengelig for kundene. Vår filosofi er at vi alltid skal være en bank der kunden får møte en kundebehandler ansikt til ansikt.

Framtidstro

Fjorårets solide overskudd er også godt nytt for lag og foreninger.

— I 2016 delte vi ut gaver og sponsormidler for ca. to millioner kroner. Det resultatet vi har lagt fram nå, gir rom for å ligge på samme nivå. Gave- og sponsormidler er nok det første som blir rammet om vi hadde opplevd en negativ resultatutvikling, sier Espnes.

Han har stor tro på framtida for banken.

— Vi opplever større vekst enn mange andre banker, og har stor tro på åra som kommer.

PS: Hemne Sparebank har kunder i 188 av landets kommuner.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300