bygge store anlegg som det planlagte folkehelsesenteret i Idrettsparken på Orkanger, er meget kostnadskrevende. Senteret, som blant annet skal bestå av et stort badeanlegg, har stått på ønskelista både hos politikere og innbyggere i mange år. Med en prislapp på hele 350 millioner kroner, er det nesten utrolig å tenke på at Orkdal kommune nå endelig har funnet økonomisk rom til å kunne realisere et så stortsilt og flott anlegg. Og trolig er det bare kommuner på Orkdals størrelse og større som har økonomiske muskler til å bygge et slikt anlegg på egen hånd. Det betyr imidlertid ikke at mindre kommuner skal fortvile av den grunn. Et slikt anlegg på Orkanger vil nemlig være et stort aktivum også for nabokommuner som Meldal, Agdenes og Skaun. Et slikt anlegg vil for eksempel styrke Skaun like mye som bokommune som Orkdal, da vi snakker om relativt korte avstander. Derfor vil det være riktig at også nabokommunene bidrar økonomisk, noe som lar seg gjøre ved at man inngår samarbeid med Orkdal om å få bygd anlegget som et interkommunalt anlegg. Det vil nemlig utløse mer penger i spillemidler.

Tradisjonelt har kommunene vært skeptiske til å inngå interkommunalt samarbeid om store investeringsprosjekter. I diskusjonen mellom kommunene har ett argument gått igjen ofte; at hvis vi skal inngå et interkommunalt samarbeid om et prosjekt hos dere, må dere inngå et samarbeid om et prosjekt i vår kommune. Det blir helt feil å tenke slik, da det å bruke penger i nabokummunen rundt et slikt prosjekt faktisk er ei investering for egne innbyggere. For hvorfor skal kommuner som Orkdal, Meldal, Skaun og Agdenes bygge svømmehaller til hundrevis av millioner, når man kan samarbeide om ett kjempeanlegg til glede for innbyggerne i alle kommunene? Før Pirbadets tid reise barnefamilier fra orkdalsregionen til Levanger i helgene for å leke seg i vannet på vinters tid. I 2019 vil et slikt anlegg være tilgjengelig ganske så i nærheten sju dager i uka.

Derfor er det veldig befriende å lese at skaunordfører Jon P. Husby mener at Skaun bør delta i et interkommunalt samarbeid om dette badeanlegget. Til ST lørdag sier Husby at at et slikt anlegg vil være midt i blinken både når det gjelder svømmeopplæring og for befolkninga i Skaun. På samme måte bør Orkdal og andre nabokommuner delta interkommunalt i det planlagte motorsportsenteret i Skaun. Ved å inngå avtaler om interkommunale prosjekter, så står kommunene samlet sett mye sterkere med hensyn til å få bygd kostnadskrevende infrastruktur som øker bolyst og livskvalitet i alle kommunene.