Det har vært mye frem og tilbake med motorsenteret siden oppstarten for snart ti år siden. Fortsatt gjenstår litt før byggingen av Skaun motorsenter kan starte. Kommunene Skaun, Orkdal og Trondheim har vært i samtaler om et interkommunalt samarbeid, men har ikke kommet helt i mål, dermed er byggingen av selve anlegget satt på vent.

- Det går sakte, men sikkert fremover. Vi venter på at kommunen skal bli enige om samarbeid. Økonomisk sett er det helt avgjørende å få en slik avtale på plass. For å komme i gang med selve byggingen av motorsenteret må en slik avtale komme på plass, sier leder i Skaun Motorsenter Tore Dahle.

Arbeidet med bygginga av den 300 meter lange veien inn til anlegget er godt i gang og blir gjort på dugnad. I tillegg er det støpt ei bru som skal gå over bekken langs fylkesveien.

Håper på fortgang

Tore Dahle forteller at de er klare til å sette i gang og skulle ønske at det ble litt fortgang i avtalen mellom kommunene.

- Vi vet det har vært møter mellom ordførerne og rådmenn fra de aktuelle kommunene og at det har blitt lagt en plan for videre møter. Det forhandles også om lignende samarbeid i de andre kommunene, men det hadde vært fint å få godkjenning til å starte, sier Dahle.

Nytt møte til våren

Ordfører Jon P. Husby sier at det ligger an til å bli en avtale mellom kommunene Orkdal, Trondheim og Skaun.

- Nå ser det ut til at det ligger an til en avtale. Vi har hatt et møte med de to andre kommunene og skal ha et nytt møte på våren igjen, sier Husby som ikke kan gi noe tidspunkt før avtalen er i boks.

Er Melhus aktuelle i en slik avtale?

- Jeg vet ikke om Melhus blir med, men det ser positivt ut for et samarbeid med Orkdal og Trondheim, sier Husby.

Viktig for kommunen

Motorsenteret dekker et område på 214 mål og vil ha rom for mange grener innen motorsport, blant annet motocross, gokart, ATV, crosscart, trial, snøskuter, knøttecross. Husby mener dette vil være et viktig tilbud i kommunen.

- Et motorsenter er viktig for å gi et tilbud til de som ikke har like stor interesse for de tradisjonelle idrettene, sier ordføreren.

Ordfører i Skaun kommune, Jon P. Husby, håper at et interkommunalt samarbeid skal være på plass snart slik at bygginga kan starte.

Bygges i flere etapper

Selv om arbeidet med selve anlegget ikke er i gang har en dugnadsgjeng kommet godt i gang med bygginga av den 300 meter lange veien inn til anlegget. I tillegg er det støpt ei bru som skal gå over bekken langs fylkesveien.

Anlegget skal bygges i flere etapper. Det skyldes hovedsakelig mangel på kapasitet og finansiering i «et jafs».

Den første tippemiddelsøknaden omhandler ifølge Sund bane for moto- og knøttecross. Deretter prioriteres ATV og diverse andre baner, og til slutt gokart og de ulike byggene.

Det forventes at det må bygges i tre eller fire etapper og det må søkes tippemidler til hvert steg.

Fakta Skaun Motorsenter:

¤ Orkla motorklubb og Trondheim motorklubb står bak Skaunmotorsenter.

¤ Arbeidet med å utvikle motorsenteret har pågått siden 2007.

¤ Det planlagte anlegget ligger i Vennamarka i Skaun. Motorsenteret har en 40-årig leieavtale med grunneier Erlend Venn.

¤ Senteret dekker et område på 214 mål og vil ha rom for mange grener innen motorsport, blant annet motocross, gocart, ATV, crosscart, trial, snøskuter, knøttecross.

¤ Alle baner skal bygges med en standard slik at det kan arrangeres nasjonale løp.

¤ Skaun motorsenter vil i tillegg til ulike baner inneholde flere bygg; restaurant, sanitærbygg med garderober og dusj, kontor/møterom, dommertårn.

¤ Senteret skal tilpasses funksjonshemmede.

¤ Totalkostnad er skissert til rundt 33 millioner kroner.

¤ Nå gjenstår det å få på plass et interkommunalt samarbeid mellom Orkdal, Skaun og Trondheim før bygginga kan starte.

Arbeidet med bygginga av den 300 meter lange veien inn til anlegget er godt i gang og blir gjort på dugnad. I tillegg er det støpt ei bru som skal gå over bekken langs fylkesveien. Foto: Arkiv
Ordfører i Skaun kommune, Jon P. Husby, håper at et interkommunalt samarbeid skal være på plass snart slik at bygginga kan starte. Foto: Arkiv