- Det var synd at du kom akkurat nå. Du skulle vært her når pensjonistene er her og trener.

Daglig leder av Løkken treningssenter, Svein Olav Huseby og kompanjongen Svein Helge Romundstad har funnet plass i en makelig sofagruppe. Bak dem står treningsapparatene på rekke og rad, og lenger inn i lokalet finner vi utstyr for kondisjonstrening og trening med vekter.

- Det er alle typer mennesker som kommer hit. Den eldste er over 80 år. Mange er pensjonister, og de stortrives her. De går på tredemøllen, løfter litt vekter, og avslutter med kaffe og en koselig prat, sier Huseby.

Svein Olav Huseby viser fram sikringssystemet som gjør at man trygt kan trene vektløfting alene. Løkken treningssenter er ubetjent det meste av åpningstiden.

Flyttet ut av kjelleren

Det hele startet med at de to kameratene brukte å trene sammen i kjelleren hjemme hos Romundstad.

- Etter hvert ville vi ha mer plass, og så tenkte vi at vi kunne jo gjøre noe mer ut av det, sier Huseby.

Med seg på laget hadde de også Jan Erik Myklegard, som solgte seg ut i fjor høst. I juli 2015 var de på plass i kjellerlokalene i forretningsbygget i sentrum av Løkken.

- Vi startet veldig lite, og så har vi bygd oss opp etter hvert. Vi hadde som mål at vi kanskje ville få 30 medlemmer, sier Romundstad.

Måtte utvide lokalene

Man kan trygt si at de to kameratene undervurderte behovet. I dag har senteret 230 medlemmer. Etter bare noen ukers drift skjønte Huseby og Romundstad at de trengte mer plass.

- Allerede etter en måned nærmet vi oss 50 medlemmer. Da begynte vi å pusse opp den andre delen av lokalet her. Vi brukte vel en måned på det, og kunne åpne den delen i august, forteller Huseby.

Ella Dombu og Hans Magnus Remmen fra Ålesund er på besøk hos familie på Løkken og benytter anledningen til å trene på senteret. - Dette er kjempebra. Vi trener hjemme, og da er det greit å få litt sammenheng i treningen ved at vi kan gå hit, sier Dombu.

Driver på dugnad

Mye av utstyret til senteret hadde de fra før. I tillegg har de «spyttet inn noen summer hver». Men noe utbytte av investeringen har de ikke hentet ut ennå.

- Vi har ikke tatt ut ei krone i lønn. Vi har drevet dette på dugnad i snart to år nå. Det hadde selvfølgelig vært fint å hatt en liten utbetaling fra virksomheten, men å leve av dette tror jeg ikke vil være mulig, sier Romundstad.

Elektronisk nøkkel

Begge har full jobb ved siden av driften av treningssenteret. Huseby jobber som industrialiseringsingeniør ved Q-Free i Trondheim, mens Romundstad jobber som servicetekniker ved Lilleborg.

- Dette er et ubetjent treningssenter, men vi er til stede tre dager i uka, to timer hver gang. Da tar vi unna innmeldinger og slike ting. De som blir medlemmer får en elektronisk nøkkel som gir tilgang fra fem om morgenen til elleve om kvelden, sier Huseby.

Svein Olav Huseby (orange skjorte) og Svein Helge Romundstad.

Øker prisen

Etter snart to år vil de to likevel prøve å begynne å hente ut litt lønn for strevet.

- Vi øker prisen med 50 kroner i juli. Vi ser at folk har samme forventning til oss som til de store sentrene som 3T. Vi startet dette som to hobbykarer som gjorde det for moro skyld, men vi ser at det blir ganske mye arbeid av det, sier Huseby.